0

Είναι στιγμές όπου θέλουμε να κάνουμε αλλαγές στο χώρο μας, αφού πλέον έχει παλιώσει ή ακόμα χειρότερα δεν μας «βαστάει» να μείνουμε μέσα σε αυτόν. Μια αλλαγή στους χώρους του σπιτιού μας, θα μας ανεβάσει τη ψυχολογία και τη διάθεση, εφόσον είναι αρκετά κοντά στα πρότυπα που εμείς έχουμε επιλέξει.

Όμως στις μέρες μας δεν είναι εύκολο να προβεί κανείς σε ολική ανακαίνιση σπιτιού, αφού τα οικονομικά στη πλειοψηφία του κόσμου, δεν αντέχουν να υλοποιήσουν ένα τόσο μεγάλο έργο. Αλλά δε πρέπει να υπάρχει απογοήτευση, μιας και δεν είναι απαραίτητο να μπείτε σε μια τόσο χρονοβόρα και συνάμα δαπανηρή διαδικασία, αφού μπορείτε να το κάνετε τμηματικά.

Τα οφέλη από τη μερική ανακαίνιση της οικίας σας, είναι σημαντικά αφού θα γλιτώσετε χρόνο αλλά και αρκετά χρήματα. Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις, όπου μπορεί να μη χρειάζεται να γίνει ολική ανακαίνιση σπιτιού, καθώς μέρη όπως για παράδειγμα το σαλόνι, να είναι σε άριστη κατάσταση δομικά και σχεδιαστικά και απλώς να χρειάζονται μικρές αλλαγές, όπως διαφορετικός φωτισμός.

Οι χώροι που συνηθίζεται να γίνεται μερική ανακαίνιση είναι το σαλόνι, το μπάνιο και η κουζίνα. Όμως σε αρκετά σπίτια, όπου η κουζίνα είναι σε ενιαίο χώρο μαζί με το σαλόνι, ίσως χρειαστεί να γίνει ταυτόχρονη ανακαίνιση και των δύο τμημάτων, για να υπάρξει ένα αρμονικό και καλαίσθητο αποτέλεσμα, μετά το πέρας των εργασιών.

Στη μερική ανακαίνιση, το μέρος που δίνουν περισσότερη βαρύτητα ο κόσμος, είναι το μπάνιο. Και αυτό γιατί πρόκειται για έναν χώρο όπου χρειάζεται να είναι όμορφος, έχοντας λιτές και μοντέρνες προσθήκες, για να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης. 

Σε μια ολική αλλαγή στο σπίτι μας, η ανακαίνιση μπάνιου συγκαταλέγεται στις πιο χρονοβόρες διαδικασίες, μιας και οι εργασίες που πρέπει να γίνουν στο συγκεκριμένο χώρο είναι πολλές, για να μπορέσει να επιτευχθεί το τελικό αποτέλεσμα που ζητάμε.

Δεν είναι λίγοι οι οποίοι θέλουν να αλλάξουν τη παλιά τους ντουζιέρα με κάποια μοντέρνα μπανιέρα ή το αντίστροφο. Κι αυτό γιατί πολύ απλά, τα σπίτια στις μέρες μας διαθέτουν στη πλειοψηφία τους, περασμένων ετών διακοσμήσεις και δε ταυτίζονται με τα μοντέρνα πρότυπα, που βλέπουμε στη καθημερινότητά μας, πόσο μάλλον αν πρόκειται για πολλών ετών κατασκευή, όπου μπορεί να είναι πλέον αποκρουστική στα μάτια μας.


Όταν πρόκειται για μερική ανακαίνιση, είμαστε κι εμείς υπέρ του να ξεκινήσετε από το χώρο του μπάνιου σας. Σίγουρα, θα έχετε δει αμέτρητες φωτογραφίες στο διαδίκτυο από διάφορα μπάνια, στα οποία θα θέλατε να μπείτε, πόσο μάλλον να ήταν στο δικό σας χώρο! 

Το θέμα είναι να βρείτε με τον μηχανικό σας το τι εργασίες χρειάζεται να γίνουν, σε πόσο διάστημα θα πραγματοποιηθούν, όπως και το κόστος, για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Έτσι, θα δείτε κι από πρώτο χέρι, ότι η ανακαίνιση μπάνιου, όταν κάνετε μερική ανακαίνιση, δεν είναι τόσο χρονοβόρα διαδικασία. Πόσο μάλλον όταν πάρετε αρκετές προσφορές και επιλέξετε εκείνη που θα είναι πιο κοντά στο προϋπολογισμό τον οποίο διαθέτετε.

Όμως, καλό είναι να γίνει ο σχεδιασμός και η ανακαίνιση βάση των δικών σας αναγκών και μετά να μπείτε στη διαδικασία της αισθητικής του μπάνιου σας. Έτσι σίγουρα δε θα απογοητευτείτε μακροπρόθεσμα! 


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top