0
(Φωτογραφία: ΕΡΤ Κομοτηνής)

Ιδιαίτερα κατατοπιστικό το σχόλιο του μέχρι πριν λίγο καιρό επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Σταμάτη Σακελλίων για τα όσα όντως τραγελαφικά διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες με την διαδικασία εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ για εκλογή νέου προέδρου. Ο Σταμάτης Σακελλίων αναρωτιέται πως είναι δυνατόν όλα αυτά να ...αποθεώνουν την δημοκρατία, όταν ένα κοινοβουλευτικό κόμμα πηγαίνει σε εσωκομματικές εκλογές χωρίς να προηγηθεί συνέδριο ώστε ο καθένας δημοσίως να ξεκαθαρίσει τις θέσεις του, ενώ μάλιστα στην δεύτερη Κυριακή υπάρχει ορατή η περίπτωση να εκλεγεί νέος πρόεδρος κάποιος του οποίου οι θέσεις και οι βουλές δεν είναι ακόμη γνωστές, με κίνδυνο αμέσως μετά να πάει ο ίδιος, ως νέος πλέον αρχηγός, σε συνέδριο με σκοπό την πλήρη μετάλλαξη του κόμματος, σύμφωνα με την δική του (άγνωστη) ατζέντα!

Ο ίδιος στο σχόλιό του καταλήγει δηλώνοντας πως "η δημοκρατία δεν είναι μία υπόθεση προσωπικών σχέσεων αλλά κάτι πολύ πιο σοβαρό".

Το σχόλιο του Σταμάτη Σακελλίων:

"Ας μιλήσουμε λοιπόν καθαρά. Το ΚΙΝΑΛ έκανε μια διαδικασία με ένα εκλογικό σώμα απροσδιόριστο, κατέβηκαν 6 υποψήφιοι, ελάχιστα μάθαμε για τις θέσεις τους, δεν προηγήθηκε συνέδριο θέσεων. Προκρίθηκαν 2, το έναν τον ξέρουμε, τον άλλο από ελάχιστα έως καθόλου και όλα αυτά τα προσπερνούν και λένε τι ωραία που είμαστε. Τώρα γιατί συνέδριο. Αν λοιπόν είχε γίνει συνέδριο θέσεων θα ήξεραν πρώτα και κύρια οι 6 αν χωρούν στις αποφάσεις του συνεδρίου ή όχι. Με λίγα λόγια έβαλαν το κάρο μπροστά από το άλογο. Δηλαδή την Κυριακή μπορεί να βγει ένας που ελάχιστοι γνωρίζουν τι καπνό φουμάρει. Και μετά αυτός ο ένας θα κάνει ένα συνέδριο στα μέτρα του και μάλιστα γρήγορα όσο έχει τον αέρα. Και όλο αυτό το λένε αποθέωση της δημοκρατίας. Επιπρόσθετα ο άλλος μιλά για παρέμβαση ψηφοφόρων της Ν.Δ ή και άλλων κομμάτων. Αυτοί οι άλλοι πιθανόν να μην πάνε να ψηφίσουν. Ενδεχομένως να μην πάνε και αρκετοί από τους υποψήφιους που μείνανε εκτός. Τότε το εκλογικό σώμα θα μικρύνει. Κι' αυτό νίκη της δημοκρατίας θα το πούνε; Κατά την γνώμη μου αυτή δεν είναι σοβαρή δουλειά. Γιατί στο τέλος της μέρας η δημοκρατία δεν είναι μια υπόθεση προσωπικών σχέσεων αλλά κάτι πολύ πιο σοβαρό."


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top