0

Το δικό του σχόλιο για το γεγονός των πολλών προεκλογικών πολιτικών επισκέψεων με "πατριωτικό" χαρακτήρα στην Θράκη. Ο γνωστός ρεπόρτερ, συγγραφέας και πανεπιστημιακός αναφέρεται στο "τραγελαφικό φαινόμενο που ο κάθε πικραμένος ανεβαίνει στην Θράκη και "πουλάει" την πολιτική του πραμάτεια" ενώ κάνει λόγο και για πολλούς "σχετικούς και άσχετους με την Θράκη, με τους ανθρώπους της" που "χωρίς να τους γνωρίζουν "πετάνε" τα πατριωτικά τους μηνύματα , λένε για την μειονότητα , που ανάθεμα και αν γνωρίζουν τα θέματα, ανακατώνουν και λίγο "Προξενείο" το οποίο και πάλι  "καταργούν"."

Είναι άλλωστε ένα διαχρονικό φαινόμενο εδώ και δεκαετίες κάποιοι να θυμούνται την ακριτική Θράκη, όπως και τα τελευταία χρόνια διάφορα ακριτικά νησιά, μόνο σε προεκλογικές περιόδους. Ολόκληρο το σχόλιο του Συμεών Σολταρίδη:

"Όχι ότι μύρισαν εκλογές. Τουλάχιστον προς το παρόν αυτό φαίνεται . Και όμως άρχισαν να παρελαύνουν πολιτικοί, πολιτευτές, υποψήφιοι πολιτευτές και πάει λέγοντας στην Θράκη για να ανακοινώσουν τα προγράμματά τους ή τις υποσχέσεις που θα δώσουν. Ήθελα να επισημάνω προ καιρού το τραγελαφικό φαινόμενο που ο κάθε πικραμένος ανεβαίνει στην Θράκη και "πουλάει" την πολιτική του πραμάτεια. Ιδιαίτερα τώρα τελευταία έρχονται και μέσα στις υποσχέσεις προσπαθούν να ερμηνεύσουν ή να κρίνουν το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για την Θράκη και υποστηρίζουν ότι  θα μπορούσε να σκεφθεί  ανθρώπινος νους. Πολλοί σχετικοί και άσχετοι με την Θράκη, με τους ανθρώπους της, χωρίς να τους γνωρίζουν "πετάνε" τα πατριωτικά τους μηνύματα , λένε για την μειονότητα , που ανάθεμα με και αν γνωρίζουν τα θέματα, ανακατώνουν και λίγο "Προξενείο" το οποίο και πάλι  "καταργούν" . Οι περαστικοί και μη υποψήφιοι αναζητούν το φταίξιμο στο Προξενείο και όχι στα" όντως κακώς κείμενα". Όσο για τα αναπτυξιακά επαναφέρουν ακόμα προτάσεις που μου θυμίζουν τις προ πολλές δεκαετίες υποσχέσεις των υποψηφίων!  Αναφέρουν πολλά τα οποία είναι χιλιοειπωμένα  και συνεχίζουν να πουλάνε φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες με σκοπό να "σώσουν την χώρα" αλλά  αποκομίζοντας οφέλη.  Κανένας τους δεν ομιλεί για τις αμαρτίες στις βιομηχανικές περιοχές ή τις επιδοτήσεις που κατάστρεψαν την γεωργία και κτηνοτροφία κα. Όσο το πόρισμα το οποίο δεν κατόρθωσε να λύσει αρκετά θεσμικά μειονοτικά ζητήματα   τα οποία θα  ταλανίζουν την περιοχή για μεγάλο διάστημα και δεν θα επιτρέπουν την από κοινού οικονομική και αναπτυξιακή-επενδυτική πολιτική στην περιοχή,  μάλλον θα χαροποίησε μερίδα των πολιτών που έμαθαν να πωλούν την επαγγελματική τους εθνικοφροσύνη."

https://www.facebook.com/simeon.soltaridis/posts/4537087782994607


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top