0

Η κατάσταση που παρουσιάζουν οι κτηριακές εγκαταστάσεις του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου στο Κόσμιο, έχουν απασχολήσει και έχουν αποτελέσει αντικείμενο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης στο δημοτικό συμβούλιο, στο πρόσφατο παρελθόν.

Τη λύση στο πρόβλημα των αναγκαίων συντηρήσεων και επισκευών φαίνεται να έδωσε η Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού στην οποία απευθύνθηκε η Διεύθυνση του Σχολείου. Τουλάχιστον αυτό συνάγεται από την ευχαριστήρια επιστολή που απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού έχει κατά το παρελθόν πολλές φορές δείξει ανάλογες ευαισθησίες, ανταποκρινόμενη θετικά σε αντίστοιχα αιτήματα σχολείων ανά την Ελλάδα.

Η επίμαχη επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κοσμίου έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κοσμίου, με την παρούσα επιστολή θέλει να σας εκφράσει θερμές ευχαριστίες για την άμεση ανταπόκρισή σας στο αίτημα της διεύθυνσης του Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου (αριθ. πρωτ. 252/13.12.2021) που αφορούσε τη συντήρηση – αποκατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Σχολείου (βάψιμο, επιχρίσματα, μόνωση, κ.ά.). Η αρωγή στο θέμα της συντήρησης του Σχολείου μας είναι σημαντική προκειμένου οι μαθητές μας να έχουν πρόσβαση σε ένα ασφαλές και καθαρό περιβάλλον. Το σχολικό κτίριο αποτελεί σημαντικό παράγοντα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, καθώς υπάρχει αλληλεξάρτηση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου με την ποιότητα των σχολικών υποδομών.

O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κοσμίου εκπροσωπεί τους γονείς 107 μαθητών που φοιτούν στα δύο σχολεία (Νηπιαγωγείο και Δημοτικό). Πρόκειται για δύο σχολεία στα οποία αλληλεπιδρούν δύο εκπαιδευτικές προσεγγίσεις (η συμπεριληπτική και η διαπολιτισμική εκπαίδευση) με σκοπό την παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους τους μαθητές.

Προσδοκούμε και ευχόμαστε αυτή η ανταπόκριση και συνεργασία να συνεχιστεί, δεδομένου ότι πολλές ανάγκες του Σχολείου μας παραμένουν (έλλειψη γυμναστηρίου – οι μαθητές να έχουν τη δυνατότητα να γυμναστούν τους χειμερινούς μήνες, έλλειψη εξοπλισμού (προτζέκτορες, διαδραστικοί πίνακες), χώρου βιβλιοθήκης (για αναγνωστικές εμψυχώσεις και άλλες δράσεις), συντήρηση γηπέδου μπάσκετ (αποξήλωση παλαιών μπασκετών και τοποθέτηση νέων με τα απαραίτητα προστατευτικά στρώματα κορμού, τοποθέτηση χυτής ελαστικής, ακρυλικής, αντιολισθηρής επίστρωσης γηπέδου, διαγράμμιση γηπέδου). Η εκπαίδευση και η ασφάλεια των μαθητών είναι υπόθεση όλων μας.

Σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το Νέο Έτος».

https://www.paratiritis-news.gr/koinonia/i-geniki-grammateia-prothypourgou-episkevazei-tis-scholikes-egkatastaseis-sto-kosmio/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top