0


Ο πρόεδρος του κόμματος Ανάπτυξης και Προόδου (DEVA), Αλί Μπαμπατζάν, επέκρινε τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διότι «επαιτεί», όπως είπε, χρήματα από τις χώρες του Κόλπου, όταν κάποτε η χώρα δάνειζε σε άλλους.

«Στα μάτια του Ερντογάν υπάρχει το σύμβολο του δολαρίου»

«Οι σχέσεις με το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι πάντα σε… δολάρια. Προφανώς, όταν κοιτάζει αυτές τις χώρες, στα μάτια του κ. Ερντογάν σχηματίζεται το σύμβολο του δολαρίου. Η οικονομία αυτής της χώρας δεν θα βελτιωθεί με τα χρήματα που θα έρθουν από αυτά τα μέρη. Ολόκληρη η Δημοκρατία της Τουρκίας έχει περιέλθει σε κατάσταση επαιτείας για χρήματα από δεξιά και αριστερά.

Δεν μπορείς να αποκτήσεις κύρος σε αυτόν τον κόσμο πηγαίνοντας και σκύβοντας το κεφάλι σε άλλες χώρες, ζητώντας χρήματα», σημείωσε, ενώ υπενθύμισε ότι κάποτε η Τουρκία δάνειζε στην Ελλάδα την περίοδο της κρίσης.

«Μετά την κρίση του 2008, η Ελλάδα ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Εκείνη την εποχή η οικονομική μας δύναμη ήταν καλή. Το ΔΝΤ ήρθε και ζήτησε χρήματα, λέγοντας: «Υπάρχουν χώρες που χρειάζονται χρήματα, ξέρουμε ότι η κατάστασή σας είναι καλή, δανείστε χρήματα στο ΔΝΤ». Υπογράψαμε τη συμφωνία. Δώσαμε δάνειο στο ΔΝΤ.

Την ημέρα που προσγειώθηκα στην Αθήνα, οι γερμανικές εφημερίδες έγραφαν: «Η Τουρκία ήρθε να βοηθήσει την Ελλάδα», ενώ σε μία γελοιογραφία σε γερμανική εφημερίδα είχαν ζωγραφίσει την τουρκική σημαία στην κορυφή της Ακρόπολης. Για αυτό τώρα ρωτάω τον κ. Ερντογάν: Πού ήμασταν και πού βρισκόμαστε; Η Τουρκία, η οποία κάποτε έλεγαν ότι ‘έδινε οικονομική στήριξη στην Ελλάδα’, τώρα έχει καταντήσει να ζητεί υποστήριξη από άλλες χώρες», είπε χαρακτηριστικά ο Αλί Μπαμπατζάν.

Νταβούτογλου για Ερντογάν: «Δεν γνωρίζει καν τη διαφορά μεταξύ της ΕΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης»

Ο αρχηγός του κόμματος του Μέλλοντος, Αχμέτ Νταβούτογλου, χλεύασε τον Τούρκο πρόεδρο ότι δεν γνωρίζει ούτε τη διαφορά μεταξύ της ΕΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με την κράτηση του Καβάλα και του Ντεμιρτάς.

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι «δεν αναγνωρίζουμε τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τον Καβάλα και τον Ντεμιρτάς».
«Ο κ. Ερντογάν έχει μια σύγχυση στο μυαλό του και εξακολουθεί να μην γνωρίζει βασικά πράγματα για ορισμένους βασικούς θεσμούς μετά από τόσα χρόνια κρατικής εμπειρίας. Το Συμβούλιο της Ευρώπης δεν επιβάλλει τίποτα στην Τουρκία. Δεν γνωρίζει καν τη διαφορά μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Είναι σοβαρή αδυναμία να αναφέρεται σε τέτοια νομικά ζητήματα και να μην έχει ενημέρωση ή να αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει επιβολή εξωτερικών δυνάμεων», σχολίασε ο Αχμέτ Νταβούτογλου.


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top