0

Σάλος ξέσπασε στη Βουλή με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεΐν να γίνεται ο αρνητικός πρωταγωνιστής. Ειδικότερα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής για τη Θράκη υποστήριξε ότι η χώρα μας δεν είναι κοσμικό κράτος σε αντίθεση με την Τουρκία. Προκειμένου μάλιστα να επιχειρηματολογήσει σχετικά έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι στην Τουρκία τα μαθήματα στα σχολεία δεν ξεκινούν με το Κοράνι εν αντιθέσει με την Ελλάδα όπου γίνεται η προσευχή.

«Η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος... η Τουρκία είναι ένα κοσμικό κράτος. Στην Τουρκία ποτέ δεν ανοίγουν τα σχολεία με το κοράνι», Είπε ο βουλευτής του ΣυΡιζΑ σηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων. Άμεσα το λόγο πήρε ο πρόεδρος της επιτροπής Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος επισήμανε πως ο ισχυρισμός είναι τουλάχιστον τραγικός. «Υπάρχει επικρατούσα θρησκεία, υπάρχει ανεξιθρησκεία αλλά υπάρχει ισχυρή και θρησκευτική και κοσμική παράδοση», είπε.

Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα επιχείρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, υποστηρίζοντας ότι άλλο ήθελε να πει ο συνάδελφος του και άλλο είπε.« Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος… άλλο ήθελε να πει Ο Ζειμπέκ. Αυτό που εννοούσε ήταν ότι πρέπει να γίνουν βήματα για τον πλήρη προσδιορισμό των σχέσεων εκκλησίας και κράτους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

https://www.ethnos.gr/Politics/article/184347/zeimpekdeneinaikosmikokratoshelladahtoyrkiaeinai


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top