0

Το νέο τους βιβλίο παρουσίασαν οι συγγραφείς Κώστας Πικραμένος και Σάββας Καλεντερίδης μέσω της εκπομπής του Γιώργου Σαχίνη "Αντιθέσεις" στον τηλεοπτικό σταθμό Κρήτη TV.

Το βιβλίο έχει τίτλο "ΜΙΤ-  Η Φωλιά του Τουρκικού Παρακράτους: Τρομοκρατία - Ναρκωτικά - Γκρίζοι Λύκοι" και παρουσιάζει στοιχεία για το σύμπλεγμα των δεκάδων μυστικών υπηρεσιών που λειτουργούν αυτή την στιγμή στην γειτονική Τουρκία και τις σχέσεις αλληλεξάρτησης μεταξύ του επίσημου τουρκικού κράτους με τις μυστικές υπηρεσίες αλλά και τον υπόκοσμο. Στην πραγματικότητα το καθεστώς Ερντογάν έχει εγκαθιδρύσει αυτόν τον πολύπλοκο κρατικό - παρακρατικό μηχανισμό ο οποίος μαζί με την στρατιωτική εξαγωγική βιομηχανία της Τουρκίας δημιουργούν ένα σύνολο το οποίο μπορεί να εξάγει κρίσεις σε γειτονικές και όχι μόνο χώρες αλλά και να μην κινδυνεύει ή να απειλείται ακόμη και από τις μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη.

Η αντίθετη άποψη σε όλα αυτά είναι πως μπορεί οι απόλυτοι αριθμοί να ευνοούν αυτή την στιγμή τον χαώδη αυτό μηχανισμό της Τουρκίας, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που αυτή διεξάγει επιχειρήσεις υβριδικού και ψυχολογικού πολέμου, όμως ένα δυσάρεστο γεγονός σε τυχόν ευθεία στρατιωτική εμπλοκή με την Ελλάδα θα ήταν αρκετό ώστε να τινάξει αυτό το δαιδαλώδες σύμπλεγμα στον αέρα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για το μέλλον, ακόμη και την συνοχή της γειτονικής χώρας.

Στην εκπομπή αναφέρονται και επιμέρους ζητήματα σχετικά με τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας όπως για το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής (1:13), για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν σε πολιτικό επίπεδο ώστε να μπει στην θέση του ο εκάστοτε Τούρκος πρόξενος Κομοτηνής (1:30), στο πως δεν θα εξυπηρετούσε τις ελληνικές θέσεις να κλείσει το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής (1:32), για τις σχέσεις αναρχικών ομάδων στην Ελλάδα με την τουρκική ΜΙΤ (1:41) και εκτιμήσεις για το ποιοι τελικά διοργάνωσαν το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν (2:09).

Δείτε την τρίωρη εκπομπή:

- Perifereiaka.gr -


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top