0

Η Γερμανική εφημερίδα Bild, μέσω του αρχισυντάκτη της Julian Reichelt, ζητάει συγγνώμη δημοσίως για τη λάθος συνεργασία με την κυβέρνηση προκειμένου να καθοδηγήσουν την κοινή γνώμη κατά τη διάρκεια της κρίσης Covid-19.

Αν όλα αυτά αληθεύουν, θα έχουμε μεγάλες εξελίξεις σε κάτι που μέχρι τώρα ήταν προνόμιο των «ψεκασμένων», κατά δήλωση του Πρωθυπουργού.

Ο αρχισυντάκτης φαίνεται να ομολογεί αναπαραγωγή προπαγάνδας ατεκμηρίωτης επιστημονικά προς διαμόρφωση κλίματος φόβου και κατατρομοκράτησης πολιτών και κυρίως παιδιών. Υπάρχει καταγγελία για μεροληπτική υγειονομική διαχείριση, αφού δεν άφηναν να ακουστούν φωνές επιστημόνων που διαφωνούσαν.

Ο ίδιος αναφέρει: «Aιχμές κατά lockdown κατηγορώ κατά καθήλωσης κι απομόνωσης νεολαίας και σφραγίσματος σχολείων… .Και δεν είμαστε παρά μόνο στην αρχή στην καμπή της πορείας προς την έξοδο από το πολιτικό και κοινωνικό αδιέξοδο που δημιούργησε η πολιτικομιντιακή υγειονομική διαχείριση της κρίσης covid19. Στα εκατομμύρια παιδιά αυτής της χώρας για τα οποία η κοινωνία μας έχει την ευθύνη θέλω να εκφράσω εδώ αυτό που ούτε η κυβέρνηση oύτε η Καγκελάριος μας δεν τόλμησαν να σας πουν.

Σας ζητάμε να μας συγχωρήσετε, σας ζητάμε συγγνώμη γι΄ αυτήν την πολιτική, που για 1,5 χρόνο έγινε για εσάς θύματα βιαιοτήτων, παραμέλησης, απομόνωσης και μοναξιάς. Συγγνώμη γι αυτήν την πολιτική και αυτή την μιντιακή κάλυψη που σαν ένα δηλητήριο που σας ενστάλαξε το συναίσθημα ότι εσείς ήσασταν ένας θανάσιμος κίνδυνος για την κοινωνία. Δεν είστε ένας κίνδυνος για την κοινωνία μην αφήνετε να σας το πουν. Έγκειται σ΄ εμάς να σας προστατεύσουμε. Αυτό που βρήκε τα παιδιά μας πολυάριθμα πρόσωπα και η Bild το κατήγγειλαν. Τίποτα δεν έγινε. Η Μέρκελ διοργάνωσε μια Σύνοδο κορυφής για τα παιδιά; Όχι.

Αντ΄ αυτού πείσαμε τα παιδιά μας, ότι θα δολοφονούσαν τη γιαγιά τους αν τολμούσαν να είναι αυτό που είναι δηλ. παιδιά, αν συναντούσαν τους κολλητούς τους. Τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν αποδείχθηκε επιστημονικά. Ήταν εύκολο να επιβληθεί αυτό στα παιδιά. Αυτά δεν μπορούν να υπερασπιστούν εαυτόν ούτε ψηφίζουν. Όταν ένα κράτος κλέβει τα δικαιώματα ενός παιδιού οφείλει ν΄αποδείξει ότι το προστατεύει κατά ενός κινδύνου συγκεκριμένου κι άμεσου. Αυτή η απόδειξη ποτέ δεν προσκομίστηκε Αυτή αντικαταστάθηκε από την προπαγάνδα παρουσιάζοντας το παιδί ως έναν παράγοντα της πανδημίας.

Αυτοί που θέλησαν να εναντιωθούν σε αυτή την προπαγάνδα δεν προσκλήθηκαν ποτέ στο τραπέζι των ειδημόνων. Οι πολιτικοί μας θα έκαναν καλά ν΄ ανοίξουν τα σχολεία νωρίτερα από τα εκλογικά κέντρα. Αντίθετα θα το έχουν βάρος στη συνείδησή τους και θα γραφτούν στα βιβλία της ιστορίας για μια πολλαπλότητα αθώων ψυχών!”

Η στάση της Bild μιας από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εφημερίδες ”καρφώνει” την αξιοπιστία των μηχανισμών της διαχείρισης της κρίσης. Περιμένουμε τις αντιδράσεις σε όλα αυτά, κατ΄αρχάς από την Γερμανία. Αν είναι αλήθεια, θα περιμένουμε τις απαντήσεις και από άλλες χώρες. Μήπως ήρθε η ώρα να ακουστεί αυτή συγγνώμη και από άλλες χώρες;

Αντί να διατυπώνονται απειλές κι εκβιασμοί κι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί κατά πολιτών που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, γιατί δεν αφήνουν να μαθευτεί η αλήθεια για το τι ακριβώς συμβαίνει, προκειμένου να τους πείσουν;

Δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι μεγαλώνουν το κλίμα ανασφάλειας και δίνουν βήμα σε διάφορα σενάρια, που κάποια έχουν βάση, κάποια άλλα όμως όχι;

Δείτε το βίντεο:

https://www.politispress.gr/ellada/i-efimerida-bild-zitaei-dimosia-syggnomi-gia-tin-propaganda-schetika-me-covid-19-vinteo/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top