0

Σε διακανονισμό αναγκάστηκε να προχωρήσει η Apple καταβάλλοντας πολλά εκατομμύρια δολάρια σε μια γυναίκα από το Όρεγκον, αφού τεχνικοί iPhone ανέβασαν στο διαδίκτυο πορνογραφικές εικόνες και βίντεο από το τηλέφωνό της, το οποίο έστειλε για επισκευή στην εγκεκριμένη από την εταιρεία Pegatron Technology Service στην Καλιφόρνια, στις 14 Ιανουαρίου του 2016.

Την είδηση έκανε γνωστή η Telegraph επικαλούμενη έγγραφα που αποκαλύπτουν ότι οι τεχνικοί ανήρτησαν «εξαιρετικά προσωπικό και ιδιωτικό υλικό» στο λογαριασμό της γυναίκας στο Facebook και σε άλλες διαδικτυακές τοποθεσίες. Τα βίντεο μεταφορτώθηκαν έτσι ώστε να φαίνεται ότι η ίδια τα είχε κοινοποιήσει προκαλώντας της «σοβαρή συναισθηματική αγωνία». 

Η γυναίκα ενημερώθηκε για το περιστατικό, όταν φίλοι της είδαν τα βίντεο και τις εικόνες, και μήνυσε την Apple, που τελικά συμφώνησε να της δώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Όμως, ο πολυεθνικός κολοσσός δεν αναφέρθηκε ποτέ στην αγωγή προσπαθώντας να κρατήσει κρυφό το θέμα.

Αυτό είδε το φως της δημοσιότητας, όταν δικηγόροι σε νεότερη, άσχετη με αυτό υπόθεση, που αφορούσε την Apple και την Pegatron αναφέρθηκαν στην προηγούμενη υπόθεση. Η εταιρεία επιβεβαίωσε χθες το περιστατικό στον Guardian.

«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη το απόρρητο και την ασφάλεια των δεδομένων των πελατών μας και διαθέτουμε ορισμένα πρωτόκολλα για να διασφαλίσουμε ότι τα δεδομένα προστατεύονται καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας επισκευής», δήλωσε εκπρόσωπος της Apple.

«Όταν μάθαμε για αυτήν την τρομερή παραβίαση των πολιτικών μας σε έναν από τους προμηθευτές μας το 2016, πραγματοποιήσαμε άμεση δράση και έκτοτε συνεχίσαμε να ενισχύουμε τα πρωτόκολλα προμηθευτών μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πάντως, αυτό δεν ήταν το πρώτο περιστατικό στο οποίο ένας τεχνικός κατηγορήθηκε για κλοπή και δημοσίευση εικόνων από πελάτη. Το 2013 ένας 27χρονος μήνυσε έμπορο λιανικής μετά τον διαμοιρασμό φωτογραφιών από έναν υπολογιστή, που είχε στείλει για επισκευή. Άλλωστε, όπως σημειώνει η Telegraph, η υπόθεση υπονομεύει το συχνό επιχείρημα της Apple ότι επιτρέπει μόνο σε εγκεκριμένους εμπόρους λιανικής να επισκευάζουν συσκευές.

https://www.efsyn.gr/kosmos/boreia-ameriki/297491_ekatommyria-plirose-i-apple-se-gynaika-logo-dimosieysis-binteo-tis-apo


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top