0

Η διεθνής πίεση που ασκείται για την ανακοπή ενίσχυσης του συμβατικού οπλοστασίου της Τουρκίας σε συνδυασμό με τις φιλοδοξίες του καθεστώτος και το πλαίσιο των ανταγωνισμών της χώρας, εξωθούν (ή επιταχύνουν) την Τουρκία στο plan B που έχει και στην απόκτηση ή αποκάλυψη ότι διαθέτει τακτικά πυρηνικά όπλα!

Χωρίς αυτό το plan B, η εμμονή της Άγκυρας και η ανάληψη του ανάλογου κόστους από τις ΗΠΑ για την υιοθέτηση του ρωσικού οπλοσυστήματος S-400, θα ήταν παράλογη και το καθεστώς Ερντογάν κάθε άλλο παρά παράλογο είναι.

Η Τουρκία θέλει, όταν θα γίνει γνωστό ότι κατέχει τακτικά πυρηνικά όπλα, να έχει ασφαλίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον εναέριο χώρο της και όχι μόνο.

Το plan B της Τουρκίας θα έρθει να προστεθεί πάνω σε άλλους πονοκεφάλους που αφορούν την περιφερειακή ασφάλεια και θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου, «νομιμοποιώντας» και άλλους φιλόδοξους δρώντες στην περιοχή να προχωρήσουν στην απόκτηση ή δημοσιοποίηση ότι διαθέτουν πυρηνικά όπλα. Θα προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση μέσα στο ΝΑΤΟ, θα δημιουργήσει νέο ρήγμα στις σχέσεις Ιερουσαλήμ - Ουάσιγκτον και ενδεχομένως ανατροπή των σχεδιασμών Μπάιντεν στη διαχείριση της κρίσης με το Ιράν, καθώς και μεγάλη πολιτική κρίση μέσα στην Ουάσιγκτον αδυνατίζοντας την λογική Μπάιντεν και δίνοντας πόντους στην λογική Τράμπ.

Το ρεπορτάζ του Βασίλη Κοψαχείλη στο Indicator.gr:

https://indicator.gr/i-toyrkia-echei-plan-b-kai-pros-ayto-exotheitai

Η ανάπτυξη των επιχειρημάτων του στην εκπομπή του Πάρι Καρβουνόπουλου στο Militaire.gr:


Σχετική συνέντευξη στο PageNews.gr:



Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top