0

Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής έπειτα από ένα 15νθήμερο περιστατικών βίας εις βάρος τους, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι. Αφορμή για να "ξεχειλίσει" το ποτήρι ήταν το περιστατικό με νεαρό μεθυσμένο ο οποίος παρουσιάζοντας βίαια και παραβατική συμπεριφορά, επιτέθηκε και χτύπησε 2 εργαζομένους στην πύλη του νοσοκομείου, εργαζόμενοι οι οποίοι στην συνέχεια χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο νεαρός με την οικογένειά του κατέφτασε στην πύλη του νοσοκομείου και ζήτησε να μεταβεί στον θάλαμο όπου νοσηλεύεται η σύζυγός του για να αφήσει κάποια αντικείμενα. Οι εργαζόμενοι για λόγους οικογενειακούς και με ανθρώπινη ευαισθησία, παρατύπησαν προς στιγμή απέναντι στο πρωτόκολλο και τον συνόδευσαν μέχρι την μαιευτική όπου βρίσκεται η σύζυγός του η οποία πρόκειται να γεννήσει και στην συνέχεια τον συνόδευσαν πίσω στην πύλη. Εκεί η διάθεση του νεαρού ξαφνικά άλλαξε και απαίτησε να ξαναμπει στον χώρο του νοσοκομείου για να μείνει με την σύζυγό του, πράγμα που δεν επιτρέπεται καθώς λόγω covid οι διαδικασίες για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι πολύ συγκεκριμένες. Δημιουργήθηκε φασαρία με τον νεαρό και την οικογένειά του εναντίον των εργαζομένων με τον ίδιο τον δράστη τελικά να τραυματίζει δύο εργαζόμενους και να συλλαμβάνεται από αστυνομικούς που κλήθηκαν στο σημείο.

Οπως οι εκπρόσωποι των εργαζομένων καταγγέλλουν τα περιστατικά με ασυνείδητους είναι πολλά το τελευταίο διάστημα καθώς το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν περιστατικά επίθεσης με μαχαίρι αλλά και με αυτοκίνητο το οποίο έσπασε την μπάρα της πύλης και μπήκε βιαίως στον χώρο του νοσοκομείου! Η κατάσταση επιδεινώνεται όταν οι δράστες προέρχονται από "γνωστή ευπαθή κοινωνική ομάδα" όπως καταγγέλθηκε καθώς όταν έρχεται η ώρα της δίκης, εντός του χώρου του Δικαστηρίου συγκεντρώνονται δεκάδες συγγενείς και φίλοι του κατηγορούμενου οι οποίοι απειλούν και ασκούν τρομοκρατία εναντίον των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να υπάρχει μία ανοχή και ατιμωρησία.


Οι εργαζόμενοι κατανοούν πως οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό δεν επιτρέπουν την μόνιμη παρουσία ενός περιπολικού στην πύλη του νοσοκομείου, όμως ζητούν από την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης την μόνιμη παρουσία ενός τουλάχιστον αστυνομικού οργάνου, η εμφάνιση του οποίου θα επιδρούσε κατασταλτικά σε τέτοιου είδους παραβατικές περιπτώσεις. Οι εργαζόμενοι επίσης σημείωσαν πως οι εργαζόμενοι στην φύλαξη του Σισμανόγλειου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής δεν έχουν κανένα δικαίωμα αυτοάμυνας, ούτε ασφαλώς την ακινητοποίησης - σύλληψης ενός δράστη παρά μόνο λειτουργούν συμβουλευτικά και ενώ δεν υπάρχει κανένα παράπονο από την τοπική αστυνομία η οποία είναι πάντα παρούσα όταν χρειάζεται, όπως αναφέρθηκε, αυτό δεν είναι αρκετό για να προστατεύσει τους εργαζόμενους.

- Perifereiaka.gr - 

Η συνέντευξη τύπου των εργαζομένων:

https://www.facebook.com/perifereiaka.amth/posts/5869005993172424


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top