0

Ενα και μόνο ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού της Αθήνας, από τους πλέον έγκυρους δημοσιογραφικά, είναι αρκετό για να καταδείξει το πόσο δύσπεπτα εξακολουθούν να είναι τα ιδιαίτερα ζητήματα της Θράκης για τους δημοσιογράφους της Αθήνας και κατ' επέκταση για τον υπόλοιπο πληθυσμό της χώρας που καθημερινά ενημερώνεται από τα αθηναϊκά Μέσα.

Παρακολουθώντας το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΟΡΕΝ για την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Θράκη, η συνάδελφος μας πληροφορεί για τα παρακάτω:

  • Το χωριό του Δήμου Ιάσμου Θάμνα, από όπου και η καταγωγή του πρώην δημάρχου του Ιάσμου Ισμέτ Καδή, στο οποίο και γευμάτισε η τουρκική αποστολή με τους ντόπιους παράγοντες του τουρκικού κομματιού της μειονότητας, είναι "πομακοχώρι". Φυσικά τα Θάμνα, που βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα βορείως της Κομοτηνής ουδεμία σχέση δεν έχουν με τα πομακοχώρια της περιοχής, είναι χωριό πεδινό (τα πομακικά χωριά βρίσκονται ως επί το πλείστον στην ορεινή Ροδόπη και Ξάνθη και λίγα στον κεντρικό Εβρο) και κατοικείται στην συντριπτική του πλειοψηφία από τουρκικής εθνοτικής προτίμησης πολίτες της Ροδόπης.
  • Η τουρκική αποστολή συναντήθηκε με ...την συμβουλευτική μειονότητα! Προφανώς η συμπαθεστάτη συνάδελφος θα εννοούσε την "Συμβουλευτική Επιτροπή" της Μειονότητας Δυτικής Θράκης, ένα σωματείο που δραστηριοποιείται στην περιοχή και στις τάξεις του περιλαμβάνει τα δημόσια πρόσωπα της μειονότητας είτε αιρετούς (βουλευτές, δημάρχους, αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους κ.ο.κ.) είτε μη αιρετούς (εκπροσώπους συλλόγων τύπου "σφραγίδας", ιδιώτες μουφτήδες του προξενείου κ.ο.κ.).
  • Ο συμπαθέστατος Τσαβούσογλου γευματίζει με ...ελληνικό μενού και ελληνικές γεύσεις. Το γεγονός πως η ελληνική και η τουρκική κουζίνα σε τεράστιο ποσοστό είναι οι ίδιες μάλλον διέφυγε της πληροφόρησης της συναδέλφου. Εκτός κι αν εννοούσε πως τα φαγητά που προσέφεραν τον Τούρκο επίσημο επισκέπτη είχαν ...ελληνικό dna! Μεγάλη η αγωνία του ελληνικού κράτους να παρουσιάσει την ελληνικότητα της Θράκης, ακόμη και μέσω των φαγητών!

Αυτά και άλλα πολλά από ένα και μόνο τυχαίο ρεπορτάζ που βρήκαμε στο διαδίκτυο!

Απορούμε από ποιες τοπικές πηγές τα ΜΜΕ των Αθηνών λαμβάνουν αυτές τις πληροφορίες.

Δείτε το απόσπασμα από το δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΟΡΕΝ:

https://www.youtube.com/watch?v=Smx84B5unl8


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top