0

Λύση από εκεί που δεν το περίμενε κανείς ήρθε στο ζήτημα με την ταλαιπωρία εκατοντάδων επιχειρήσεων της περιοχής, έπειτα από το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την εταιρεία ΔΕΣΜ-ΟΣ Α.Ε. και την επιμονή του συνασπισμού της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ (Τοψίδης - καραμανλικοί, Κατσιμίγας - Σύριζα και Περεντίδης - Ανταρσύα) να δημιουργούν εμπόδια στις πληρωμές.

Επειτα από επαφές που είχε στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χρήστος Μέτιος επετεύχθη συμφωνία με τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη ώστε οι πληρωμές προς τις επιχειρήσεις της ΑΜΘ να πραγματοποιηθούν μέσω του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα.

Μετά την συνάντηση εργασίας με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε:

«Συναντήθηκα με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, κ. Χρήστο Μέτιο, με τον οποίο συζητήσαμε για τη λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων λόγω της  ΔΕΣΜ-ΟΣ (Διαχειριστική Έργων Στήριξης μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, Οικονομική-Συμβουλευτική) Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Με κοινή συναίνεση, βρίσκουμε λύση μέσω ΕΦΕΠΑΕ για να μην χαθούν τα χρήματα και να λάβουν οι δικαιούχοι όσα δικαιούνται».

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης κος Χρήστος Μέτιος δήλωσε:

«Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μου για τη λύση που επέλεξε να δώσει ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης στο θέμα της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ μέσω του ΕΦΕΠΑΕ, μέχρι η δικαστική υπόθεση να τελεσιδικήσει. Μπαίνει έτσι οριστικό τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση στην οποία οδηγήθηκε η ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ λόγω των επιλογών συγκεκριμένων προσώπων. Τώρα είμαι βέβαιος ότι τα χρήματα της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης, που διαθέτει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το ΕΣΠΑ για να ενισχύσει τους αυτοαπασχολούμενους και τους επιχειρηματίες που επλήγησαν από την πανδημία, θα φτάσουν το συντομότερο δυνατό στους δικαιούχους που τα έχουν τόσο ανάγκη».

Αναμένονται οι αντιδράσεις από τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ.


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top