0

 


Ανησυχία προκαλεί η είδηση που είδε το φως της επικαιρότητας την Κυριακή του Πάσχα από τοπικές ιστοσελίδες στην Θράκη αλλά και από αθηναϊκές οι οποίες αναφέρουν πως το σύστημα παρακολούθησης πτήσεων της ιστοσελίδας FlightRadar24 εντόπισε ένα μη επανδρωμένο τουρκικό αεροσκάφος τύπου "Μπαϊρακτάρ" να εισέρχεται στην Ελλάδα περνώντας τα σύνορα του ποταμού Εβρου και να φτάνει μέχρι και πάνω από την πόλη της Ορεστιάδας.


Σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα "Πενταπόσταγμα" η πτήση "έχει καταγραφεί σε πραγματικό χρόνο από την ιστοσελίδα flightradar, αλλά και από επίγεια ραντάρ στην Ελλάδα" και όπως αναφέρει η ίδια ιστοσελίδα "ακόμη κι αν υπάρχει απόκλιση στις συντεταγμένες, η εικόνα της διεθνούς φήμης ιστοσελίδας αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα του τι συμβαίνει πάνω από τον Έβρο". Το γεγονός ήρθε στην επικαιρότητα από την ιστοσελίδα Cosmostatus.blogspot.gr η οποία "κατάφερε να εγκλωβίσει σε πραγματικό χρόνο την πτήση κατασκοπευτικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, το οποίο προέρχεται από την Τουρκία" ενώ, συνεχίζει η ιστοσελίδα "από το σημείο εισόδου του τουρκικού αεροχήματος στον ελληνικό εναέριο χώρο, μέχρι την πόλη της Ορεστιάδας το τουρκικό αερόχημα πέταξε ανενόχλητο διανύοντας μια απόσταση 9,6 χλμ και αφού πέταξε πάνω από την πόλη επέστρεψε στην Τουρκία ακολουθώντας ακριβώς την ίδια διαδρομή, διανύοντας ακόμη 10,4 χλμ εντός του ελληνικού εναερίου χώρου".

Ορισμένοι πάντως αναφέρουν πως το "στίγμα" της πτήσης του μη επανδρωμένου αεροσκάφους είναι λάθος καταγεγραμμένο από την συγκεκριμένη ιστοσελίδα πτήσεων καθώς όταν ένα αεροσκάφος κλείσει το σήμα εντοπισμού, οι ανάλογες ιστοσελίδες παρακολούθησης πτήσης εξακολουθούν να καταγράφουν θεωρητικά την πορεία συνεχίζοντας την κατεύθυνση που αρχικά ακολουθούσε και διορθώνουν τις συντεταγμένες όταν το σύστημα εντοπισμού ανοίξει ξανά.


Πηγές:

https://youtu.be/MJvkjL0answ

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/7008086_toyrkiko-bayraktar-tb2-eftase-mehri-tin-orestiada

https://cosmostatus.blogspot.com/2021/04/tb2.html

https://www.thrakinea.gr/archives/161614

https://flightaware.com/live/flight/TKTIKTB2/history/20210430/0934Z

- Perifereiaka.gr -


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top