0

Η Ελλάδα με την σύμφωνη γνώμη των Ηνωμένων Πολιτειών ετοιμάζει την πολεμική της μηχανή για το ενδεχόμενο βύθισης τουρκικού ερευνητικού - γεωτρητικού σκάφους. Ετσι τουλάχιστον μας πληροφορεί δημοσίευμα της ιστοσελίδας ProNews.gr το οποίο, επικαλούμενο πηγές από το ελληνικό πολεμικό ναυτικό, αναφέρει πως η άσκηση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή από Πελοπόννησο ως Ρόδο, καθώς το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται τουρκική κίνηση στην περιοχή αυτή. Το ίδιο δημοσίευμα τονίζει πως η ευθύνη και η επιλογή μίας τέτοιας πράξης είναι πάντα πολιτική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.


Το σχετικό δημοσίευμα:

Άσκηση προσβολής και καταστροφής τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου, εκτέλεσε για πρώτη φορά το Πολεμικό Ναυτικό πριν μερικές ημέρες, σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές του Πολεμικού Ναυτικού που ενημέρωσαν σχετικά το pronews.gr και το defencenet.gr.

Η προσομοίωση προσβολής και βύθισης του τουρκικού γεωτρύπανου ήταν η κατάληξη ενός ιδιαίτερα περίπλοκου σεναρίου που εκτελέστηκε με μεγάλη ακρίβεια από τις εμπλεκόμενες δυνάμεις του ΠΝ και της ΠΑ, προκειμένου να βληθεί το «τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο» κατά την διάρκεια της τακτικής αεροναυτικής επιχειρησιακής εκπαίδευσης «Αστραπή».

Να σημειώσουμε ότι είναι διάχυτη πλέον η αίσθηση στο ΓΕΕΘΑ και στο ΠΝ, ότι οι τουρκικές αεροναυτικές δυνάμεις θα υποστηρίξουν επιχείρηση υποθαλάσσιας γεώτρησης εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες.

Η επιχείρηση καταβύθισης του πλωτού γεωτρύπανου (ενός εκ των «Φατίχ», «Γιαβούζ», «Κανουνί» που έχει η Τουρκία) εκτελέστηκε με εντολή του ΓΕΕΘΑ και φημολογείται ότι υπήρξε και σχετική ενημέρωση των ΗΠΑ.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/geetha/986571_apokleistiko-aifnidiastiki-epiheirisi-katavythisis-toyrkikoy


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top