0

Σε κάποιες περιπτώσεις μία φωτογραφία μπορεί να "υπερβάλει", ενώ σε κάποιες άλλες μπορεί να παρουσιάζει μία κρυμμένη αλήθεια.

Από το προφίλ του δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν αντλήσαμε την παραπάνω φωτογραφία, η οποία λήφθηκε στο εστιατόριο στο οποίο ο δήμαρχος δεξιώθηκε την τουρκική αποστολή με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τους ντόπιους παράγοντες της μειονότητας και στην οποία, με την δική μας ματιά, βλέπουμε τα εξής:

  • Στο κέντρο και μπρόστά ο σημαίνων επίσημος επισκέπτης και γύρω του και πίσω του όλοι οι υπόλοιποι.
  • Πλαισιώνεται από τους δύο ιδιώτες μουφτήδες του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, οι οποίοι αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την πολιτική της Τουρκίας στην Θράκη.
  • Στα δεξιά του βρίσκεται η μοναδική γυναίκα της φωτογραφίας, η δικηγόρος και πρόεδρος του "τουρκικού κόμματος" της Θράκης DEB κα Τσιγκδέμ Ασάφογλου.
  • Στα αριστερά του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας βλέπουμε κατά σειρά τα εξής πολιτικά πρόσωπα της περιοχής μας: πρώτος ο Ιλχάν Αχμέτ, βουλευτής Ροδόπης και εκλεκτός και σημαίνων πολιτικός που χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης και προτίμησης και στις δύο χώρες, δεύτερος ο Οντέρ Μουμίν, δήμαρχος της συγκεκριμένης περιοχής, οικοδεσπότης της εκδήλωσης και ανερχόμενο πολιτικό πρόσωπο στην Ελλάδα με πολύ καλούς φίλους και υποστηριχτές και στις δύο χώρες χωρίς όμως ακόμη να έχει σταθεροποιηθεί στο πολιτικό σύστημα και τρίτος στην άκρη της φωτογραφίας Χουσεΐν Ζεΐμπέκ, βουλευτής Ξάνθης, στενός φίλος και ακόλουθος του Αχμέτ Μέτε με ρόλο και έρεισμα μόνο στο υπό τον έλεγχο της τουρκικής πολιτικής κοινό της περιοχής, χωρίς ιδιαίτερες προσβάσεις στην Αθήνα.
  • Πίσω από τον Τούρκο υπουργό μεταξύ άλλων βλέπουμε τον έτερο βουλευτή Ξάνθης Μπουρχάν Μπαράν και δίπλα του τον δήμαρχο Αρριανών Ροδόπης Αμέτ Ριντβάν.
  • Στην τρίτη σειρά και στο υψηλότερο σκαλί, υπεράνω όλων (μεταφορικά, ίσως και σε κάποιες περιπτώσεις κυριολεκτικά) βλέπουμε τον Τούρκο Πρόξενο της Κομοτηνής κο Ομέρογλου να ...εποπτεύει την κατάσταση για λογαριασμό του προϊσταμένου και εργοδότη του!

Μερικές φορές ο φωτογραφικός φακός παίζει τα δικά του παιχνίδια.

- Perifereiaka.gr -


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top