0

"Στρατηγική" χαρακτήρισε την δέσμευση της χώρας του για την βόρεια Ελλάδα ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Αλεξανδρούπολη ενώ ανακοίνωσε πως σε λίγο καιρό θα επισκεφθεί και το πεδίο βολής στο Πετροχώρι της Ξάνθης.

«Αυτή είναι μια περιοχή που όταν έφτασα στην Ελλάδα το 2016 φαινόταν κάπως ξεχασμένη. Αυτό δεν ισχύει πλέον σήμερα. Είμαι πολύ περήφανος για τις συνεργασίες που χτίσαμε όχι μόνο σε ό,τι αφορά τη στρατιωτική συνεργασία και την ασφάλεια, η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική, αλλά και για παράδειγμα στην ενέργεια, με τον FSRU (πλωτό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου), τον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο, τους αγωγούς IGB και TAP», τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης και προσέθεσε: «είναι μια περιοχή που έχει γίνει πολύ σημαντική στρατηγικά και είμαστε πολύ περήφανοι για τη συνεργασία που έχουμε δημιουργήσει με την ελληνική κυβέρνηση για την προώθηση των κοινών μας συμφερόντων».

«Όπως δείχνει αυτή η άσκηση, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παραμείνουν παρούσες στις περιοχές των Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας και θα παράσχουν βοήθεια στην αποτροπή πιθανών αντιπάλων σε υπεράσπιση των συμμάχων μας», συμπλήρωσε ο κ. Πάιατ, ο οποίος, όπως είπε, θα επισκεφθεί την Ξάνθη και το Πετροχώρι αργότερα μέσα στον μήνα για την άσκηση INTERNATIONAL RESPONSE-CΕNTAUR 21.

Περισσότερα:

https://www.iefimerida.gr/politiki/paiat-alexandroypoli-desmeysi-ipa-boreia-ellada

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top