0

Το νέο επεισόδιο της ερευνητικής εκπομπής «Ειδικές αποστολές», περιλαμβάνει τρεις αποκαλυπτικές έρευνες: για τη μουσουλμανική μειονότητα που ζει μεταξύ Ανατολής και Δύσης, για τον μεγάλο «ασθενή» της πανδημίας, την εστίαση και για τους εκβιασμούς στο Διαδίκτυο.

«Μεταξύ Ανατολής και Δύσης»

Την ώρα που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε κομβικό σημείο κι ενώ η Άγκυρα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, εργαλειοποιεί τη μειονότητα της Θράκης, ο Πιέρρος Τζανετάκος πραγματοποιεί ένα οδοιπορικό στη Ροδόπη και την Ξάνθη. Πώς διαμορφώνεται η συνείδηση της μουσουλμανικής μειονότητας και ποια η σχέση της με την Άγκυρα; Ποιες οι διαχρονικές διαφορές της με την ελληνική διοίκηση; Συνομιλήσαμε με μουσουλμάνους μειονοτικούς και χριστιανούς της Κομοτηνής και της Ξάνθης, σε μια προσπάθεια ν’ αναδείξουμε την ιδιόρρυθμη κατάσταση που επικρατεί σε πολύ καίριο σημείο του ελληνικού χάρτη, εκεί που η Ευρώπη συναντάται με την Ανατολή.

Δείτε το βίντεο εδώ:

https://www.ertflix.gr/ellinika-docs/eidikes-apostoles-thraki-i-moysoylmaniki-meionotita-metaxy-anatolis-kai-dysis/

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top