0

Για τον αυταρχισμό του καθεστώτος Ερντογάν, αλλά και για όσα λέει ο ακραίος κυβερνητικός του εταίρος, Μπαχτσελί, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, ο αυτοεξόριστος Tούρκος δικαστής Γιαβούζ Αϊντίν, ένας από τους χιλιάδες πολίτες που -μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία- έχασαν τα πάντα μέσα σε μια νύχτα.

«Έπεσα για ύπνο ως δικαστής και ξύπνησα σαν τρομοκράτης», λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά, εκτιμώντας παράλληλα ότι «αν ο Τούρκος πρόεδρος χάσει την εξουσία, θα καταλήξει στη φυλακή». Για τον Γιαβούζ Αϊντίν, ο Ερντογάν δεν είναι απειλή μόνο για τη δημοκρατία στην Τουρκία, αλλά για την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο.

«Αυτοί που έγραψαν το κατηγορητήριο του Ανώτατου Δικαστηρίου συμπεριέλαβαν στο κείμενο δύο άτομα που έχουν πεθάνει στην απαγόρευση ενασχόλησης με την πολιτική. Οπότε για να διορθωθούν αυτά τα λάθη, το Συνταγματικό Δικαστήριο έστειλε πίσω το κατηγορητήριο στο Ανώτατο Δικαστήριο. Ακόμα και αυτό ήταν ικανό για να ενοχλήσει τον Μπαχτσέλι και να κάνει λόγο για κλείσιμο του Συνταγματικού Δικαστηρίου».

Αναφερόμενος στον Ερντογάν, ο Γιαβούζ Αϊντίν τόνισε: «Αν έρθει η μέρα που θα χάσει την εξουσία, αυτή θα είναι και η μέρα του τέλους του και αυτό το ξέρει πολύ καλά. Θα καταλήξει στη φυλακή. Ακόμα και αν υπάρχει η παρούσα νομοθεσία και ακόμα και αν υπάρχουν αυτοί οι δικαστές και εισαγγελείς. Δεν θα έχει καμία έξοδο διαφυγής. Για τον εαυτό του και τον θρόνο του είναι ικανός να κάψει όλη την χώρα».

Για να συνεχίσει: «Αληθινοί τρομοκράτες έγιναν συνέταιροί του, άρχισε να υποστηρίζει το ISIS, ξόδεψε πάρα πολλά χρήματα για να οργανώσει τζιχαντιστικές ομάδες σε όλο τον κόσμο. Είναι μια πραγματική απειλή για την Ευρώπη και για τον κόσμο».

Ο αυτοεξόριστος Τούρκος δικαστής κατέληξε: «Είμαι δικαστής. Όλα μου τα έκλεψαν. Όλους μου τους τίτλους, όλα μου τα πτυχία, όλα μου τα διπλώματα και τις άδειες. Παραμένω όμως δικαστής. Κάποιος που πιστεύει στους κανόνες δικαίου και στην δημοκρατία και πιστεύω ότι αυτό είναι σωστό. Να παλέψω μέχρι το τέλος της ζωής μου. Δεν θα τα παρατήσω γιατί αισθάνομαι υπεύθυνος για όλους αυτούς που έμειναν πίσω».

Δείτε το βίντεο από τον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ:

https://www.ethnos.gr/kosmos/151864_giaboyz-aintin-sto-open-o-erntogan-hasei-tin-exoysia-tha-paei-sti-fylaki

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top