0
Επάνω: στιγμιότυπο από την ταινία.

Ταινία για την ζωή και την πολιτική δραστηριότητα του Αχμέτ Σαδήκ, πρώην βουλευτή Ροδόπης, ετοιμάζει η τουρκική κρατική τηλεόραση, σύμφωνα με ανταπόκριση του Μανώλη Κωστίδη από την Κωνσταντινούπολη για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Στην ταινία, όπως αναφέρθηκε, η οποία θα είναι μία απάντηση στις δηλώσεις Δένδια στην Αγκυρα πως δεν αναγνωρίζονται Τούρκοι στην Ελλάδα, θα παρουσιαστούν οι αγώνες του πρώην βουλευτή για την αναγνώριση της τουρκικής ταυτότητας μειονοτικών της Θράκης.

Ο πρώην μειονοτικός βουλευτής Ροδόπης είχε χάσει την ζωή του σε τραγικό τροχαίο δυστύχημα το καλοκαίρι του 1995 ενώ η οικογένειά του μετακόμισε στην Τουρκία όπου και έλαβε μεγάλες τιμές από το τουρκικό κράτος. Ο γιος του αείμνηστου Αχμέτ Σαδήκ, Λεβέντ Σαδήκ σήμερα εκτός των άλλων διατηρεί επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα χωρίς να ασχολείται καθόλου με τα κοινά.


Το βίντεο της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης στο Twitter:

https://twitter.com/ibrahimeren/status/1383842917811249155

Στο απόσπασμα φαίνεται ο Αχμέτ Σαδήκ να μεταφέρεται στο δικαστήριο όπου και κόσμος τον περιμένει για να τον εμψυχώσει. Εκεί ο Πρόεδρος του ανακοίνωσε την σκληρή καταδικαστική ποινή 18 μήνες φυλάκισης χωρίς αναστολή και χωρίς δυνατότητα πληρωμής λόγω των προεκλογικών του φυλλαδίων, με αποτέλεσμα ο ίδιος να οδηγηθεί στην φυλακή. Ο ίδιος απάντησε: "Τιμή μου".


Για την ιστορία να αναφέρουμε πως ο πρώην βουλευτής έμεινε στην φυλακή 2 μήνες ενώ μετά από αυτό η φήμη του εξαπλώθηκε παντού. Μετά το δυστύχημα όπου έχασε την ζωή του, το ελληνικό και το τουρκικό κράτος από κοινού δημιούργησαν μία κοινή επιτροπή ελέγχου, σύμφωνα με την οποία όπως ανακοινώθηκε δεν υπήρξε τίποτα το ύποπτο στις συνθήκες θανάτου του και η δίκη των υπευθύνων για τον θάνατο του Αχμέτ Σαδήκ διεξήχθη δίκαια.


Μέχρι σήμερα η Τουρκία δεν έχει αναφέρει το παραμικρό για τις συνθήκες θανάτου του Αχμέτ Σαδήκ, το όνομα του οποίου δόθηκε στον δρόμο που περνά μπροστά από το ελληνορθόδοξο Οικουμενικό Πατριαρχείο ενώ η οικογένειά του διαχειρίζεται μία τεράστια κρατική περιουσία, ως φόρο τιμής προς τον εκλιπών ο οποίος σήμερα αντιμετωπίζεται από το τουρκικό καθεστώς ως "ήρωας" αν και εν ζωή είχε διαφωνίες και αψιμαχίες τόσο με το ελληνικό αλλά και με το τουρκικό κράτος.


- Perifereiaka.gr -


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top