0

Το δημοτικό συμβούλιο επιβεβαιώνει την αμετακίνητη θέση του για καμία νέα δομή ή επέκταση των δομών στο Φυλάκιο, αποφασίζει τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Αγώνα στο Δημοτικό Συμβούλιο, και απευθύνει πρόσκληση προς τους βουλευτές του Έβρου να παραστούν στην επόμενη συνεδρίαση, τη Μεγάλη Τρίτη, 27 Απριλίου, έχοντας λάβει την επίσημη κυβερνητική απόφαση, συνοδευόμενη από τεχνικά δελτία, αναφορικά με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για τις δομές του Φυλακίου.

Οι αποφάσεις για τις επόμενες ενέργειες αντίδρασης, θα ληφθούν μετά τη συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας. Σε αυτό κατέληξε η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, που διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη. Είχαν προηγηθεί οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, οι οποίοι είχαν προτείνει τη σύσσωμη παραίτηση του συμβουλίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στη συνέχιση των μονομερών ενεργειών από μέρους της Κυβέρνησης, ωστόσο η πρόταση απορρίφθηκε από τον δήμαρχο και τους συμβούλους της παράταξής του, με το επιχείρημα ότι «οι παραιτήσεις θα βόλευαν μόνον τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς». 

Στη συνέχεια οι επικεφαλής των παρατάξεων μειοψηφίας συμφώνησαν ότι η Επιτροπή Αγώνα, που είχε συσταθεί με απόφαση δημοτικού συμβουλίου στις 12 Ιανουαρίου, έχει ολοκληρώσει το έργο της και δεν έχει να προσφέρει κάτι άλλο, προτείνοντας, παράλληλα, να μεταφερθεί στο δημοτικό συμβούλιο η ευθύνη λήψης αποφάσεων για τις επόμενες ενέργειες. 

Η πρόταση έγινε αποδεκτή και από τον δήμαρχο, που κάλεσε σε «διατήρηση της ενότητας» και συνέχιση της διεκδίκησης και του αγώνα κατά κάθε σχεδιασμού επέκτασης ή αύξησης της χωρητικότητας των δομών του Φυλακίου. 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ:

https://www.mixcloud.com/ertorestiada/τελική-απόφαση-δ-σ-21-04-21

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. Κ. ΖΑΛΟΥΦΛΗ:

https://www.mixcloud.com/ertorestiada/ζαλουφλής-κώστας-επίλογος-21-04-21

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. Π. ΣΙΑΝΚΟΥΡΗ:

https://www.mixcloud.com/ertorestiada/σιανκούρης-παναγιώτης-επίλογος-21-04-21

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. Χ. ΚΑΖΑΛΤΖΗ:

https://www.mixcloud.com/ertorestiada/καζαλτζής-επίλογος-21-04-21

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:

https://www.mixcloud.com/ertorestiada/παπανδρέου-αθανάσιος-επίλογος-21-04-21

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟΝ  κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:

https://www.mixcloud.com/ertorestiada/μαυρίδης-απάντηση-σε-παπανδρέου-21-04-21

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ κας. Μ. ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΚΙΔΟΥ:

https://www.mixcloud.com/ertorestiada/γκουγκουσκίδου-μαρία-επίλογος-21-04-21

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ κα. ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΚΙΔΟΥ:

https://www.mixcloud.com/ertorestiada/μαυρίδης-βασίλης-απάντηση-σε-γκουγκουσκίδου-21-04-21

ΕΡΤ Ορεστιάδας - Χρυσούλα Σαμουρίδου

https://www.facebook.com/ertorestiada/posts/784344528885328


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top