0

Μετά από μία δίωρη απολογία ενώπιον του Ανακριτή Καβάλας, ο 70χρονος από τα Κηπιά Καβάλας ο οποίος συνελήφθη δυο μέρες πριν κατηγορούμενος για την απόπειρα δολοφονίας του ίδιου του του αδελφού, αφέθηκε ελεύθερος το πρωί της Πέμπτης.

Ο συνήγορος του 70χρονου, δικηγόρος-ποινικολόγος Μανώλης Βονικάκης, ζήτησε τη μετατροπή του κατηγορητηρίου από «απόπειρα ανθρωποκτονίας» στο αδίκημα της «βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης».

Ο 70χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ήτοι την εμφάνισή του σε Αστυνομικό Τμήμα τρεις (3) φορές τον μήνα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και καταβολή εγγύησης ύψους 1.000 ευρώ η οποία θα πρέπει να καταβληθεί εντός 15 ημερών.

«Για άλλη μια φορά η Θεσμική Δικαιοσύνη, ως η μόνη καθ’ ύλην αρμόδια να παραμετροποιεί την ένδικη υπόθεση στο πραγματικό της νομικό κάδρο, μακρυά από τους αυτόκλητους εισαγγελείς και την παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης έκανε το καθήκον της», δήλωσε στο KAVALA POST ο κ. Βονικάκης.

Ο 62χρονος αδελφός του 70χρονου εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, σε κρίσιμη κατάσταση φέροντας τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στην προκάρδια χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 70χρονος αλλοδαπός έβαψε με το αίμα του αδελφού του, μετά από έντονο διαπληκτισμό που είχαν στην κατοικία τους σε οικισμό της Καβάλας, το απόγευμα της Δευτέρας. Ο 70χρονος δράστης προσπάθησε να διαφύγει, αλλά συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Μετά από επίμονες έρευνες, ο ηλικιωμένος αλλοδαπός εντοπίστηκε στην Καβάλα και συνελήφθη.

https://www.dikastiko.gr/eidhsh/apopeira-anthropoktonias-stin-kavala-70chronos-machairose-ton-aderfo-toy-se-kavga-eleytheros-me-perioristikoys-oroys/

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top