0

 


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης 1 εκατομμύριο ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας δίνονται για ανάγκες στον χώρο της Υγείας στην περιοχή μας. Αυτά κατανέμονται ως εξής:

- 676.500 ευρώ στα Κέντρα Υγείας της ΑΜΘ για σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό (καρδιολογικοί και γυναικολογικοί υπέρηχοι, μικροσκόπια, καρδιοτοκογράφοι, συσκευές αναρρόφησης, συσκευές φυσιοθεραπευτηρίου κτλ.)

- 410.892 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και στα Αναισθησιολογικά Τμήματα (υπερηχοκαρδιογράφοι, συστήματα παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών, αναισθησιολογικό συγκρότημα, αναπνευστήρας, φιάλες οξυγόνου κτλ.)

Για τον λόγο αυτό ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης και συναντήθηκε με τον διευθυντή του Κέντρου Γεώργιο Δαλακούρα, παρουσία του Δημάρχου Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας Μαριας Γατουλα.

Μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Κωστή Σιμιτσή, τον Αντιπεριφερειάρχη Αλιευτικής Πολιτικής Ανδρέα Καραγιώργη και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Αλέξη Πολίτη, ενημερώθηκαν για την πορεία των εμβολιασμών Covid-19 και τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας.

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης και η ομάδα των συνεργατών επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Νέστου όπου συζήτησαν σχετικά για τα θέματα του Δήμου.Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top