0

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσέφυγε το Ιεραποστολικό Σωματείο «Ορθοδόξου Εκκλησιαστικής Υπακοής» καταγγέλλοντας καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων των πιστών της πατρίδας και στέρηση της θρησκευτικής ελευθερίας. Προηγήθηκε η υποβολή αίτησης ακύρωσης των υπουργικών αποφάσεων στο ΣτΕ στις 30 Μαρτίου 2020, μαζί με αίτημα για αναστολή εκτέλεσης και προσωρινή διαταγή για την μη εφαρμογή της απαγόρευσης. Όμως το ΣτΕ εξέδωσε απόφαση στις 23 Ιουνίου 2020 και ενώ δεν βρισκόταν πλέον σε ισχύ η προσβαλλόμενη διοικητική πράξη, αφού είχε περάσει το επίμαχο διάστημα. Έτσι το ΣτΕ, δεν εξέτασε πράξη για την ουσία της υπόθεσης, αλλά «κατάργησε την δίκη» λόγω έλλειψης αντικειμένου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, το Ιεραποστολικό Σωματείο προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για παραβίαση του δικαιώματος πρόσβασης σε δικαστήριο και του δικαιώματος στην θρησκευτική ελευθερία.

Περισσότερα:

https://www.politispress.gr/ellada/pithani-katadiki-tis-ellados-apo-eyropaiko-dikastirio-gia-katapatisi-eleytherion-logo-lockdown/

Ωστόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης κος Κωνσταντίνος Τσιάρας τόνισε στην Βουλή πριν λίγες ημέρες πως «ακόμα και την περίοδο του lockdown στην Ελλάδα, το κράτος δικαίου ήταν ζωντανό. Υπήρχε. Δεν χάθηκε κανένα ουσιώδες δικαίωμα, κανενός πολίτη».

«Η βασική λειτουργία της δικαιοσύνης υπήρξε ενεργή. Βεβαίως όλοι έχουμε κουραστεί από αυτή την παρατεταμένη περίοδο, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με μέτρα την πανδημία. Ποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό; Ποιος δεν το ζει; Όλοι μας το ζούμε, ακόμη και εμείς εδώ σε αυτή την αίθουσα. Το ξέρουμε πολύ καλά. Αλλά ποιος θα αναλάβει την ευθύνη, να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των Ελλήνων πολιτών;» σημείωσε ο κ. Τσιάρας.

Και τόνισε: «Πάντα λειτουργούσαμε συντεταγμένα. Εγώ είμαι υπέρ της ανοιχτής Δικαιοσύνης αλλά δεν μπορεί κανείς να βάζει στη ζυγαριά την αξία της ανθρώπινης ζωής με τη λειτουργία που επιτρέπει το συνωστισμό σε συγκεκριμένους χώρους».

Όχι στο λαϊκισμό σε θέματα υγείας

«Κάποια στιγμή σε θέματα που μας ξεπερνούν, θα έπρεπε το πολιτικό σύστημα και όλα τα κόμματα να στέκονται με μια διαφορετική αντίληψη» σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, υπογραμμίζοντας ότι «είναι πολύ εύκολο να προστρέχει κανείς στο λαϊκισμό και να μετέρχεται επιχειρημάτων που δεν στέκονται στην κοινή λογική ούτε τα υιοθετούν οι Έλληνες πολίτες, και είναι πολύ δύσκολο να δείξει τη γενναιότητα της παραδοχής μιας πολιτικής που είχε στόχο να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία, να προφυλάξει ανθρώπινες ζωές, να προφυλάξει την κοινωνία και τους Έλληνες πολίτες».

Περισσότερα:

https://www.dikastiko.gr/eidhsh/k-tsiaras-o-koronoios-den-chtypise-to-kratos-dikaioy-den-chathike-kanena-dikaioma-politon-foto/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top