0

Με την συμβολική υπογραφή τριών συμβάσεων έργων που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου 2021, από τον Πρόεδρο του Δ.Σ της Αναπτυξιακής Ροδόπης, Νικόλαου Τσαλικίδη , τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος (ΕΔΠ), Δημήτρη Πολιτειάδη, και τους αντίστοιχους επενδυτές, παρουσία του Διευθύνοντα Σύμβουλου της ΑΝΡΟ ΑΕ, Δημήτρη Λουρίκα και του Γενικού Διευθυντή της εταιρείας Στάθη Κεφαλίδη, ξεκίνησε η υλοποίηση των ενταγμένων έργων ιδιωτικού χαρακτήρα του τοπικού προγράμματος CLLD LEADER των Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης- Ξάνθης. 

Τα συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια περιλαμβάνουν αντίστοιχα:

-την δημιουργία μονάδας επιπλωμένων ενοικιαζόμενων δωματίων στο Φανάρι, συνολικής εγκεκριμένης δαπάνης 576.372,74€

-την ίδρυση και λειτουργία τουριστικού καταλύματος στην Ξυλαγανή, συνολικής εγκεκριμένης δαπάνης 133.657,21€

-τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενης επιχείρησης στην Κομοτηνή συνολικής εγκεκριμένης δαπάνης 255.187,46 €, 

με τους επενδυτές να αναφέρουν την ετοιμότητά τους για την άρτια εκτέλεση των έργων.

Στον αναπτυξιακό χαρακτήρα του προγράμματος, εστίασε ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Τσαλικίδης σημειώνοντας ότι «πρωτίστως μέλημα μας είναι η ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που η τοπική οικονομία πλήττεται». 

Την επιτυχή εξέλιξη του Leader των ΠΕ Ροδόπης και Ξάνθης, που κατατάσσεται ανάμεσα στις πρώτες θέσεις μεταξύ των προγραμμάτων της χώρας, επισήμανε ο Πρόεδρος της ΕΔΠ κ. Πολιτειάδης. Ο ίδιος τόνισε ότι εκ μέρους της Αναπτυξιακής Ροδόπης και της Επιτροπής Διαχείρισης καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχεία εξέλιξη και ολοκλήρωση των ενταγμένων πράξεων.

Σημειώνεται τέλος ότι στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος CLLD LEADER θα υλοποιηθούν συνολικά 63 εγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια που αφορούν σε έργα ιδιωτικού χαρακτήρα, συνολικού προϋπολογισμού 8.012 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 3,7 εκατ.ευρώ προέρχονται από υπερδέσμευση πόρων. Η υπογραφή των αντίστοιχων συμβάσεων πρόκειται να προχωρήσει μέσα στο προσεχές δεκαήμερο.  Με δεδομένο το σημαντικό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη ιδιωτικών επενδύσεων δια μέσου του CLLD Leader, κατατέθηκε αίτημα πρόσθετης χρηματοδότησης ύψους 3.6 εκατ.ευρώ  για την υλοποίηση 26 θετικά αξιολογημένων επενδυτικών προτάσεων που δεν εντάχθηκαν λόγω έλλειψης  ανάλογων πόρων.

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top