0

 


Δεν είναι πλέον μια και δυο. Είναι πολλές οι δικαστικές αποφάσεις που αναστέλλουν υψηλά χρηματικά πρόστιμα σε επιχειρήσεις για παραβάσεις των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας. Στο ζύγι μπαίνει κυρίως η συνολική οικονομική επιβάρυνση που έχουν υποστεί οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Δικαστικές αποφάσεις που ισορροπούν μεταξύ της ανάγκης τήρησης της νομιμότητας και των υγειονομικών μέτρων, αλλά δεν αγνοούν την οικονομική δυσπραγία των πληττόμενων επιχειρήσεων, εκδίδουν πλέον τα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας τα οποία αναστέλλουν την επιβολή υψηλών προστίμων για παραβίαση των μέτρων περιορισμού λειτουργίας.

Μια τέτοια απόφαση είχε  εκδοθεί στις αρχές Δεκεμβρίου από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Λειβαδιάς και αφορούσε σνακ μπαρ στην Θήβα τον περασμένο Ιούλιο που δεν είχε τα τραπεζάκια στη σωστή απόσταση. Το δικαστήριο ήρθε τότε και είπε πως το πρόστιμο  των 3.000,00 ευρώ κρίνεται υψηλό εν όψει των οικονομικών δεδομένων τόσο του καταστήματος όσο και της εποχής.

Στο σκεπτικό της απόφασης επικράτησε πως «η άμεση εκτέλεση των προσβαλλόμενων πράξεων θα προκαλέσει στον αιτούντα ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη σε περίπτωση ευδοκίμησης της προσφυγής του, θέτοντας σε κίνδυνο την υπόστασή του».

Το πρόστιμο και η αναστολή λειτουργίας αφορούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ουζερί – σνακ μπαρ – μεζεδοπωλείο) λόγω μη τηρήσεως των προβλεπόμενων αποστάσεων μεταξύ των τραπεζιών στον υπαίθριο χώρο. Σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου «παγώνουν» τα πρόστιμα και η αναστολή λειτουργίας μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης.

Περισσότερα:

https://www.dikastiko.gr/eidhsh/giati-ta-dikastiria-anastelloyn-ta-prostima-toy-koronoioy-stis-epicheiriseis/

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top