0

Η Άγκυρα κατηγορεί την Αθήνα για παραβίαση δικαιωμάτων της μειονότητας την οποία αποκαλεί «τουρκική» και κατηγορεί την Ελλάδα πως ασκεί πολιτική εναντίον της Τουρκίας.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, υπό την προεδρία του Ερντογάν, αναφέρεται πως «εξετάστηκαν οι παραβιάσεις της Ελλάδας στα ανθρώπινα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας, όπως και οι απάνθρωπες συμπεριφορές της εναντίον των προσφύγων. Παρά τις εκκλήσεις μας για διάλογο η Ελλάδα μπήκε στην πορεία αύξησης των πολιτικών της κατά της Τουρκίας, δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο και την καλούμε να κάνει τα απαραίτητα βήματα για σχέσεις καλής γειτονίας».

Το Συμβούλιο Ασφαλείας της γειτονικής χώρα για το Κυπριακό μιλάει για λύση «στη βάση δυο κρατών» και για την Ανατολική Μεσόγειο τονίζει την «επιθυμία λύσεων που θα φέρουν σταθερότητα και θα είναι σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο».

https://www.kathimerini.gr/world/561312214/i-agkyra-egkalei-tin-ellada-gia-tin-toyrkiki-meionotita

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top