0

 


Το γεγονός πως ο Γάλλος πρόεδρος "ανακάλυψε" πρόσφατα πως μέσω των θρησκειών γίνεται πολιτική προπαγάνδα στους πιστούς απασχολεί τις τελευταίες ώρες την επικαιρότητα.

Πριν λίγες ημέρες ο Εμμανουέλ Μακρόν είχε δηλώσει σε συνέντευξή του σε γαλλικό κανάλι πως ο Ερντογάν ετοιμάζεται να παρέμβει (προφανώς εις βάρος του) στις επόμενες εκλογές στην Γαλλία, χωρίς να διευκρινίσει αν εννοεί τις τοπικές εκλογές ή τις προεδρικές που τον αφορούν και άμεσα.

Αυτή την φορά τα βάζει με τον Δήμο του Στρασβούργου, την "καρδιά" της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο οποίος όπως αναφέρεται δέχθηκε δωρεά από ισλαμικό ίδρυμα για την εκεί ανέγερση μεγάλου τζαμιού.

Προφανώς το ισλάμ δεν είναι η μοναδική θρησκεία που παρεμβαίνει στην πολιτική όμως η ιδιαίτερη δυναμική του ισλαμικού πληθυσμού στην Ευρώπη είναι που κινητοποιεί το ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα το οποίο από την μία επιζητά τα φθηνά εργατικά χέρια από τρίτες χώρες της Ασίας και της Αφρικής όμως αντιδρά όταν έρχεται αντιμέτωπο με τα επακόλουθα αυτής της πολιτικής.

Με την ευκαιρία της στρατηγικής συμμαχίας Ελλάδας και Γαλλίας θα τολμούσαμε να καλέσουμε τον Γάλλο πρόεδρο στην Θράκη ώστε να πάρει παραδείγματα αρμονικής συνύπαρξης των δύο μεγάλων θρησκευτικών κοινοτήτων και να ανακαλύψει πως καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές, όλα είναι δυνατά.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΟΡΕΝ:



- perifereiaka.gr -


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top