0

 


Με αφορμή την επέτειο από τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης διοργανώνει Διαδικτυακή Εκδήλωση ιστορικού περιεχομένου, με τίτλο «Ιστορικές Ψηφίδες από το Παγγαίο» η οποία πρόκειται να διεξαχθεί τον Σάββατο 27 Μαρτίου 2021, και ώρα 19:00. 

Εισηγητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Κωνσταντίνος Παπακοσμάς,  ερευνητής της τοπικής ιστορίας, ο οποίος και θα παρουσιάσει τρία ιστορικά στιγμιότυπα της ευρύτερης περιοχής του Παγγαίου.

Συγκεκριμένα:

- Τη βύθιση ενός αγγλικού πλοίου το 1916, κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, στον Κόλπο του Ορφανού.

- Τη δωρεά του στρατιωτικού αεροπλάνου «Ελευθερούπολις» προς την Πολεμική Αεροπορία το 1929 μετά από συλλογή χρημάτων των κατοίκων της περιοχής της Ελευθερούπολης.

- Την 5η Πανελλήνια Συνάντηση Ορειβατών στο Παγγαίο Όρος τον Αύγουστο του 1940, λίγο πριν την έναρξη του Ελληνοϊταλικού Πολέμου.

Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση με ερωτήσεις από το κοινό. Την εκδήλωση θα συντονίσει η προϊσταμένη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ελευθερούπολης, Κωνσταντίνα Τρούτπεγλη.

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top