0

Επτά νέα δικαστικά μέγαρα θα κατασκευαστούν και πέντε παλαιότερα θα ανακατασκευαστούν με την μέθοδο Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, έργα που αναμένεται να κοστίσουν περί τα 310 εκατομμύρια ευρώ.

Τα έργα αφορούν στις περιφέρειες της Κεντρικής Μακεδονίας, της Κεντρικής Ελλάδας και της Κρήτης.

Στην Κεντρική Μακεδονία προβλέπεται η κατασκευή τριών νέων Δικαστικών Μεγάρων στις Σέρρες, στην Έδεσσα και στο Κιλκίς, καθώς και η ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, συνολικού προϋπολογισμού 120 εκατομμυρίων ευρώ. Στην Κεντρική Ελλάδα προβλέπεται η κατασκευή δύο Δικαστικών Μεγάρων στη Λαμία και στον Βόλο, καθώς και η ανακατασκευή τριών υφιστάμενων Δικαστικών Μεγάρων στη Λάρισα, στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα, συνολικού προϋπολογισμού 69 εκατομμυρίων ευρώ. Στην Κρήτη προβλέπεται η κατασκευή των δύο Δικαστικών Μεγάρων Ηρακλείου και Χανίων, καθώς και η ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου, συνολικού προϋπολογισμού 121 εκατομμυρίων ευρώ.

Καμία συζήτηση δεν γίνεται για την αξιοποίηση του παλαιού Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής, ένα αίτημα που τίθεται υπόψιν κάθε επισήμου που επισκέπτεται την περιοχή εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ωστόσο τα Δικαστικά Μέγαρα τα οποία πρόκειται να ανακατασκευαστούν με την παρούσα απόφαση είναι εν λειτουργία.

Με πληροφορίες από το Dikastiko.gr

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top