0

Ομόφωνα, ως αβάσιμες, απέρριψε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τις αιτήσεις ακυρώσεως των Μουφτήδων Ξάνθης και Κομοτηνής κατά των αποφάσεων του υπουργού Παιδείας, με τις οποίες διαπιστώθηκε η αυτοδίκαιη λύση της υπηρεσιακής τους σχέσης ως Μουφτήδων, λόγω παρελεύσεως του ορίου ηλικίας (67ου έτους).

Σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ οι διατάξεις του επίμαχου νόμου 4559/2018 αποτελούν αντικειμενική ρύθμιση που αφορά τους Μουφτήδες και Τοποτηρητές Μουφτήδες .

Το όριο εξόδου από την υπηρεσία που τίθεται, έκριναν οι σύμβουλοί Επικρατείας, «εντάσσεται στο γενικό καθεστώς αποχωρήσεως από την υπηρεσία με τη συμπλήρωση ορισμένου ορίου ηλικίας των δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών και αντιστοιχεί, άλλωστε, προς το κατ’ άρθρο 88 παράγραφος 5 του Συντάγματος όριο ηλικίας υπηρεσίας των δικαστικών λειτουργών και δη των ανωτάτων».

Απ΄ την πλευρά τους οι αιτούντες έκαναν λόγο για παραβίαση της κατοχυρωμένης συνταγματικά θρησκευτικής ελευθερίας καθώς και της αρχής της αναλογικότητας, ενώ αναφέρονταν και σε παραβιάσεις της Ευρωπαικής Νομοθεσίας, αιτιάσεις που απορρίφτηκαν συλλήβδην από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο .

#


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top