0

Αναμφισβήτητα ο Στέφαν Τάνεφ είναι μακράν ο δήμαρχος της τελευταίας τριακονταετίας, αφού με τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του άλλαξε τα δεδομένα στη γειτονική πόλη του Ιβαίλοβγκραντ, επενδύοντας στη διασυνοριακή συνεργασία. Την ίδια εποχή από ελληνικής πλευράς συνομιλητές και συνεργάτες του ήταν ο δήμαρχος Κυπρίνου Μιχάλης Στράντζαλης και ο νομάρχης Έβρου Νίκος Ζαμπουνίδης, ο οποίος και λόγω εντοπιότητας, με καταγωγή από τη Ζώνη, αλλά και συγγενικών δεσμών, όπως και πολλοί κάτοικοι των γειτονικών χωριών, ήταν ένθερμος υποστηρικτής της σύνδεσης Κυπρίνου-Ιβαίλοβγκραντ και χρειάστηκε πολλές φορές να λειτουργήσει «αντι-γραφειοκρατικά» για να προχωρήσει το έργο.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στις 9 Σεπτεμβρίου 2009 παρουσία των προέδρων Ελλάδας και Βουλγαρίας Κάρολου Παπούλια και Γκιόργκι Παρβάνοφ. Ένα μεγάλο ορόσημο διασυνοριακής συνεργασίας και ειρηνικής συμβίωσης, που ακόμη δεν έχει φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αλλά είναι βέβαιο ότι έχει αλλάξει τη ζωή και την καθημερινότητα των κατοίκων σ΄αυτό το σημείο της ελληνο-βουλγαρικής μεθοριακής γραμμής και κανένας δεν θέλει να επιστρέψει στην περίοδο των κλειστών συνόρων. Και πρώτοι απ΄όλους οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του Ιβαίλοβγκραντ, που είδαν την τοπική οικονομία να τους δίνει νέες ευκαιρίες με τις επισκέψεις των Ελλήνων, που κατά χιλιάδες επισκέπτονται την πόλη και την αγορά της.

Δεν χρειάζεται να κουραστεί κάποιος για να το καταλάβει, όταν από την είσοδο στην πόλη οι πινακίδες των καταστημάτων είναι γραμμένες και στα ελληνικά, ενώ σε όλα τα καφέ και τα εστιατόρια οι κατάλογοι είναι βουλγαρο-ελληνικοί! Ο δρόμος Ιβαίλοβγκραντ-Κυπρίνου έχει διευκολύνει τα μέγιστα ακόμη και στις μετακινήσεις από και προς το διοικητικό κέντρο της περιοχής τους, που είναι το Χάσκοβο, όπως επίσης και τη διακομιδή κατεπειγόντων περιστατικών για το νοσοκομείο του Σβίλνγκραντ, μέσω Κυπρίνου και Ορμενίου, αφού πλέον αποφεύγουν τη δύσκολη διαδρομή στις υπώρειες της Ροδόπης!

Ο Στέφαν Τάνεφ, αν και επί σειρά ετών δήμαρχος του Ιβαίλοβγκραντ και προβεβλημένο πολιτικό στέλεχος του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος σε κεντρικό επίπεδο, στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, δείχνοντας έμπρακτα το ήθος του και την πολιτική κουλτούρα του.

Του ευχόμαστε από καρδιάς καλή επιτυχία. Του αξίζει!

#


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top