0

Κάθε τακτικό συνέδριο ενός πολιτικού οργανισµού περιλαµβάνει δύο βασικούς άξονες: την αποτίµηση των πεπραγµένων και τους στόχους της επόµενης θητείας. Και είναι αλήθεια ότι είναι πολλά αυτά που πρέπει να ειπωθούν για την τριετία της επανίδρυσης της ΟΝΝΕ∆ - και θα ειπωθούν αναλυτικά στο 12ο Συνέδριό µας.

Αν, όµως, έπρεπε να κρατήσουµε µόνο ένα πράγµα από τη συνολική παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναµφίβολα αυτό θα έπρεπε να είναι ότι ο υποψήφιος για κάποιο αξίωµα πρέπει να µιλά προσανατολισµένος στο µέλλον και όχι στο παρελθόν.

Ετσι, έχοντας την τιµή να διεκδικώ την προεδρία της ΟΝΝΕ∆, ας µου επιτραπεί να µιλήσω για όσα πρέπει να γίνουν, ώστε η ΟΝΝΕ∆ να γίνει πραγµατικά «ΟΝΝΕ∆ για όλους». «ΟΝΝΕ∆ για όλους» θα γίνουµε αφήνοντας πίσω τη διχαστική πολιτική της εποχής ΣΥΡΙΖΑ: οι πολίτες -ιδίως οι νέοι- µας εµπιστεύτηκαν γιατί πείστηκαν ότι ενωµένοι µπορούµε να πετύχουµε όσα αξίζουµε. «ΟΝΝΕ∆ για όλους» θα γίνουµε ακούγοντας τόσο τους φίλους και τα αδέλφια µας που αναγκάστηκαν να φύγουν όσο και όσους έµειναν: η Ελλάδα µπορεί και πρέπει να γίνει ο τόπος που µας χωράει όλους.

«ΟΝΝΕ∆ για όλους» θα γίνουµε δίνοντας χώρο και ρόλο στο σύνολο των µελών µας που θέλουν να ασχοληθούν ενεργά: λογικές επετηρίδας και κλειστών οµάδων είναι αναχρονιστικές και επιζήµιες. Μόνο κριτήριο για την αξιοποίηση ενός στελέχους πρέπει να είναι η επάρκειά του, δηλαδή οι γνώσεις, η εµπειρία και οι ικανότητες που έχει. «ΟΝΝΕ∆ για όλους» θα γίνουµε διατυπώνοντας προτάσεις για τα µικρά και τα µεγάλα θέµατα που απασχολούν όλους τους Ελληνες και όχι µόνο το κοµµατικό µας ακροατήριο.

«ΟΝΝΕ∆ για όλους» θα γίνουµε πηγαίνοντας µπροστά χωρίς να αφήνουµε κανέναν πίσω: µε συµµετοχή σε δίκτυα εθελοντισµού και αλληλεγγύης, µε τη διεκδίκηση προγραµµάτων επιµόρφωσης για τις κοινωνικές οµάδες που δεν έχουν επαρκή εξοικείωση µε τις νέες τεχνολογίες. «ΟΝΝΕ∆ για όλους» θα γίνουµε µιλώντας στην καρδιά όλων των ΟΝΝΕ∆ιτών: αυτών που είναι τώρα, αυτών που υπήρξαν και αυτών που θα υπάρξουν: όσο και αν το ύφος µεταβάλλεται από γενιά σε γενιά, ο πυρήνας του κώδικα παραµένει ίδιος και περιγράφεται από τις έννοιες ελευθερία, δηµοκρατία, αγάπη για την πατρίδα, πρόοδος.

Τέλος, «ΟΝΝΕ∆ για όλους» θα γίνουµε εκ του αποτελέσµατος: παράγοντας άξια στελέχη, ελέγχοντας ότι οι δεσµεύσεις γίνονται πράξη, ευρισκόµενοι πάντα ένα βήµα µπροστά από τον κοµµατικό µας φορέα, ώστε να είµαστε πάντα επίκαιροι. Ολα αυτά θα έχουµε την ευκαιρία να τα αναλύσουµε µε 2.110 ακόµα συνέδρους στο 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕ∆, από τις 4 έως τις 6 Οκτωβρίου, στο Metropolitan Expo. Με την εµπιστοσύνη σας, θα έχουµε την ευκαιρία να τα κάνουµε πράξη από τις 7 Οκτωβρίου και µετά.

* Ο Παύλος Μαρινάκης είναι δικηγόρος, απόφοιτος Νομικής Κομοτηνής, αντιπροέδρος ΟΝΝΕ∆ και υποψήφιος πρόεδρος ΟΝΝΕ∆

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top