0

Μία εξαιρετική στιγμή για τον ίδιο ως επιστήμονα της Οικονομίας αλλά και για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ήταν η περασμένη Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019 καθώς ο γνωστός Οικονομολόγος και συγγραφέας σχετικών βιβλίων Περικλής Γκόγκας εκλέχθηκε ως Πρωτοβάθμιος Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης και Διεθνών Οικονομικών, στην ανώτατη, δηλαδή, βαθμίδα της πανεπιστημιακης ιεραρχίας, όπως ο ίδιος αναφέρει.

Ο ίδιος περιέγραψε με λίγα λόγια την πορεία του ως σήμερα στον ακαδημαϊκό χώρο με το παρακάτω σχόλιο:

Σήμερα ήταν μια εξαιρετική μέρα για μένα και την ακαδημαϊκή μου καριέρα που θα την θυμάμαι για πάντα. Εκλέχθηκα ομόφωνα ως Πρωτοβάθμιος Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης και Διεθνών Οικονομικών, στην ανώτατη, δηλαδή, βαθμίδα της πανεπιστημιακης ιεραρχίας.

Πριν 12 χρόνια αποφάσισα να αλλάξω καριέρα και από τον χώρο των επιχειρήσεων να μπω στο πανεπιστήμιο και την ακαδημαϊκή ζωή. Ήταν η καλύτερη απόφαση της ζωής μου και δεν το μετάνιωσα ποτέ.

Κάνω μια δουλειά που πρώτα απ' όλα είναι για μένα ευχαρίστηση και μου δίνει χαρά. Η διδασκαλία και η έρευνα ήταν αυτό που αγαπούσα και αγαπώ. Η ηθική ικανοποίηση για μένα στην δουλειά αυτή είναι τεράστια. Από μια ερευνητική επιτυχία και δημοσίευση που προσθέτει κάτι στο επιστημονικό πεδίο που υπηρετώ, μέχρι την ικανοποίηση του να βλέπω πρώην φοιτητές μου να πετυχαίνουν και να προοδεύουν στην ζωή τους νιώθοντας την όποια συμβολή μου μέσω διδασκαλίας, συμβουλών και βοήθειας στην επιτυχία ενός νέου ανθρώπου.

Είχα την χαρά να γνωρίσω εξαιρετικούς συναδέλφους, φοιτητές και συνεργάτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Με πολλούς από αυτούς θα είμαστε φίλοι για πάντα. Χωρίς όλους τους παραπάνω τίποτα δεν θα ήτανε το ίδιο. Η στήριξη της οικογένειάς μου και των δικών μου ανθρώπων ήταν καίρια και καθοριστική.

Όπως λέω πάντα στους φοιτητές μου, δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να κάνεις επάγγελμα αυτό που αγαπάς, ό,τι και αν είναι αυτό.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που συνέβαλλαν σε όλα αυτά.


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top