0

Το Σάββατο 27 Ιουλίου 2019 στις 21:00 στο Αρχοντικό Γεωργιάδη θα πραγματοποιηθεί συναυλία της χορωδίας “ιστός” στο πλαίσιο σεμιναρίου με εισηγητή τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Νίκου Ανδρίκου. Η χορωδία αποτελείται από τουρκόφωνους ερασιτέχνες, η πλειοψηφία των οποίων δεν γνωρίζει την ελληνική γλώσσα.

Ωστόσο, όλοι τους προέρχονται από διαφορετικές εθνοτικές ομάδες (Ρωμιοί, Αρμένιοι, Κούρδοι, Τούρκοι, Ελλαδίτες, Εβραίοι, Αλεβίτες, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι) που ζουν στην Πόλη και τους ενώνει η αγάπη και το ενδιαφέρον τους για την κοινή μουσική παράδοση της ανατολικής Μεσογείου. Στο σεμινάριο θα μελετηθούν ρεπερτοριακές περιπτώσεις με αναφορά στο αστικό περιβάλλον της Μυτιλήνης, οι οποίες ενσωματώνουν δημιουργικά εντός της φόρμας Zeybek αισθητικά δεδομένα και εκτελεστικές πρακτικές, κρίσιμες για τη δόμηση του ιδιαίτερου ηχοχρώματος της Λεσβιακής μουσικής κουλτούρας.

Τη χορωδία θα πλαισιώσει ορχήστρα Τούρκων και Ελλήνων μουσικών. Η όλη διοργάνωση αποτελεί πρωτοβουλία του Εκδοτικού Οίκου ιστός με έδρα την Κωνσταντινούπολη και της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρισης (ΚΟΙΝΣΕΠ) Πέλαγος με έδρα τη Μυτιλήνη.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

#


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top