0

Στη χρήση των λιμένων Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης μετά από αρκετά χρόνια από αμερικανικά στρατεύματα, στο γεγονός ότι οι κοινές ασκήσεις βελτιώνουν την ετοιμότητα των στρατευμάτων αλλά και στη γεωστρατηγική θέση του λιμανιού της πρωτεύουσας του Έβρου, αναφέρθηκε ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ στη διάρκεια της ομιλίας του στο 7o συνέδριο Exposec- Defence World.

Η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας είναι πολύ σημαντική για τη σταθερότητα της Νοτιανατολικής Μεσογείου, επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Πάιατ, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη τον επόμενο μήνα στην Ουάσινγκτον, όπου και θα ανανεωθεί όπως είπε, η αμυντική συνεργασία των δύο χώρων.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ο κ. Πάιατ επεσήμανε η γεωστρατηγική του θέση το καθιστά ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα, ενώ έδωσε έμφαση στις δυνατότητές του εξ αιτίας σιδηροδρομικών συνδέσεων αλλά και των οδικών δικτύων που υπάρχουν στην περιοχή.

«Έχει νόημα τόσο από την πλευρά της ασφάλειας όσο και οικονομικά να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο το συγκεκριμένο λιμάνι και είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στην εύρεση Αμερικανού επενδυτή για να συμβάλει στην ιδιωτικοποίηση του που προχωράει», είπε χαρακτηριστικά.

#


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top