0

Την σιγουριά του ότι η “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” θα είναι πρώτη δύναμη στο νομό Έβρου και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες αλλά και τελικός νικητής, εξέφρασε ο νυν Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος και εκ νέου υποψήφιος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δ.Κολιό ο κ.Μέτιος τόνισε:

“Είμαι περισσότερο απ’ ότι περίμενα στην αρχή, ικανοποιημένος και ευχαριστημένος από την στελέχωση του ψηφοδελτίου μας στο νομό Έβρου. Προχωρούμε πολύ καλά. Σημαντικά πρόσωπα, πολίτες ενεργοί και γνωστοί από την επαγγελματική τους δραστηριότητα και απ’ την παρουσία τους στην δημόσια ζωή, τις πόλεις και την κοινωνική τους παρουσία, συμμετέχουν ενεργά αναλαμβάνοντας ρόλο. Περιμένουμε και άλλες απαντήσεις ακόμα.

Πιστεύω πως θα είμαστε πρώτοι και με σημαντική διαφορά από τον δεύτερο στον Έβρο και πρώτοι σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Θα είμαστε νικητές και στον δεύτερο γύρο και θα συνεχίσουμε στην διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το έργο που ξεκίνησε το 2014 ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης¨, τόνισε ο Χρήστος Μέτιος.

Όσο για τις μέχρι τώρα εντυπώσεις του από τις άλλες συγκεντρώσεις της παράταξης του επεσήμανε:

“Η εικόνα που έχω είναι ότι η Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση πάει πολύ καλά. Οι πρώτες δυο πολιτικές μας εκδηλώσεις σε Δράμα και Ξάνθη πήγαν εξαιρετικά και είχαν μεγάλη επιτυχία. Είμαι πολύ ικανοποιημένος τόσο από το πλήθος κόσμου και στελεχών που παραβρέθηκαν, αλλά και τα πρόσωπα που συμμετέχουν ως υποψήφιοι καθώς και το ενδιαφέρον που υπάρχει από στελέχη για συμμετοχή τους στην προσπάθεια μας”.

- Ο κ.Σιμιτσής δήλωσε ότι εσείς και ο κ.Τοψίδης είστε το ίδιο και μετά τις εκλογές θα ενωθείτε;

“Έχω ξεκαθαρίσει και στις τοποθετήσεις μου με άλλες δηλώσεις που έκανα, ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία με την παράταξη του κυρίου Τοψίδη. Δεν μπορεί να υπάρξει για μια σειρά από λόγους. Ο πρώτος είναι τα στελέχη. Με πολλά από τα στελέχη του είμασταν και στην Περιφερειακή Αναγέννηση μαζί. Από την πρώτη στιγμή που εγώ ανέλαβα την διοίκηση της Περιφέρειας και την ηγεσία της παράταξης, από τον Οκτώβριο του 2016, διαπίστωσα ότι αυτό δεν ικανοποίησε στελέχη της παράταξης μας μέσα και έξω από αυτήν. Ξεκίνησε από την πρώτη ημέρα ένα σχέδιο υπονόμευσης μου. Λίγοι, ένας μικρός αριθμός περιφερειακών συμβούλων που είδαν ότι διαφωνούν μαζί μου, όταν εγώ δεν ικανοποίησα τις προσωπικές τους απαιτήσεις.

Δική μου ήταν η απόφαση μια σειρά από στελέχη να μείνουν εκτός του νέου συνδυασμού που δημιουργούμε. Εγώ δέχομαι ότι έγιναν κάποια λάθη και από την δική μου πλευρά, όχι σοβαρά βέβαια, αλλά παρά τις προσπάθειες που έγιναν για να υπάρξει μια συνεννόηση, αυτό δεν κατέστη δυνατό. Αυτά που είπα αφορούν στελέχη που είναι εκτός της παράταξης μας πλέον και όχι άλλους που συνεχίζομαι να συμπορευόμαστε μαζί και στη νέα προσπάθεια.

Το δεύτερο που έχω να επισημάνω, είναι ότι δεν μπορώ να καταλάβω τι είδους συνεργασία και βάση για συμφωνία και συνεννόηση μπορεί να υπάρξει, όταν προτείνονται έργα που ανήκουν σε άλλες Περιφέρειες ή ανήκουν στους δήμους ή στην αρμοδιότητα της Κυβέρνησης”.


Για το πρόγραμμα που ήδη παρουσίασε, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης επεσήμανε:

“Η Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση και εγώ προσωπικά, καταθέσαμε ένα συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της Περιφέρειας. Ένα σχέδιο που δεν είναι ιδέες. Είναι αποτέλεσμα μιας δουλειάς η οποία έγινε αυτά τα δυο χρόνια που είμαι Περιφερειάρχης. Με συσκέψεις, επισκέψεις και συζητήσεις επιτόπου για ενημέρωση και μετά δουλειά με τους συνεργάτες, ώστε όλα αυτά να συγκεντρωθούν σε ένα σχέδιο με δράσεις και έργα κοστολογημένα. Με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και ένα πρόγραμμα που αποτελεί την βάση για να προχωρήσουν τα έργα στην Περιφέρεια”.

Όσο για την επίσημη στήριξη που έχει από το Ν.Δ και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά, τόνισε:

“Με απόφαση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, με απόφαση του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη, δόθηκε ξεκάθαρη στήριξη σε μένα. Μια στήριξη που με τιμά και μου δίνει δύναμη. Είανι σημαντικό στοιχείο στη διαδρομή αυτή, γιατί η Ν.Δ είναι το μεγαλύτερο κόμμα στη χώρα και συνεπώς η στήριξη ενός υποψηφίου Περιφερειάρχη έχει και αυτή μια βαρύτητα. Δεν σημαίνει ότι ο υποψήφιος θα πρέπει να είναι ταυτισμένος ή εκπρόσωπος του κόμματος. Προκαλώ τον οποιονδήποτε. Έχω συμπληρώσει 17 χρόνια σε θέσεις ευθύνης στην αυτοδιοίκηση και ας μου υποδείξει κάποιος μια απόφαση μου η οποία επηρεάστηκε από την πολιτική ή κομματική μου άποψη”.

#


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top