0

Τις πρόσφατες δηλώσεις της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα σε ραδιοφωνική πρωινή εκπομπή αποδοκιμάζει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του Κινήματος Αλλαγής Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Η Δήμαρχος Καβάλας  κα. Δήμητρα Τσανάκα σε πρόσφατη συνέντευξή της σε τοπική πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή δήλωσε μεταξύ άλλων πως κατά την διάρκεια της θητείας της δίνοντας δουλειά σε αρκετές γυναίκες, τις γλίτωσε από την εκπόρνευση.

Είναι πραγματικά αδιανόητο να θεωρεί κάποιος πως η θέση της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία, έπειτα από ιστορικούς αγώνες και κατακτήσεις των γυναικών για ίσα δικαιώματα και εξάλειψη των ανισοτήτων, είναι είτε στη δουλειά είτε  στην εκπόρνευση.

Είναι εξαιρετικά ντροπιαστικό και εξοργιστικό η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος Καβάλας να εκφράζει τέτοιες αναχρονιστικές και ακραίες απόψεις και αντιλήψεις. Αποτελεί ύψιστη ύβρη για όσους και όσες αγωνίστηκαν και αγωνίζονται τόσο για την τιμή και την αξιοπρέπεια τους όσο και για τον καθημερινό τους βιοπορισμό.

Οι πολίτες της Καβάλας και ειδικά οι γυναίκες της Καβάλας  δεν έχουν ανάγκη από μια Δήμαρχο που προσβάλλει τις αξίες και την υπόληψή τους.

Η υποχρέωση της κας. Τσανάκα να ζητήσει «συγγνώμη» είναι αυτονόητη.

Η εναντίωσή μας ως κοινωνία σε τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές είναι αναγκαία.

Κίνημα Αλλαγής

Ν.Ε. Καβάλας

#

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας: H λάθος διατύπωση των επιχειρημάτων της Δημάρχου για την αύξηση των θέσεων εργασίας

Με εσφαλμένο τρόπο επιχείρησε η Δήμαρχος Καβάλας κα Δήμητρα Τσανάκα να προάγει  τα επιτεύγματά της στον τομέα της μείωσης της ανεργίας όταν ισχυρίζεται πως αύξησε τις θέσεις εργασίας στη διάρκεια της θητείας της και αυτό απέτρεψε πολλές γυναίκες από το να κατρακυλήσουν στην εκπόρνευση προκειμένου να ζήσουν.  Φαίνεται πως τώρα τελευταία βλέπει πολύ τηλεόραση.

Της θυμίζουμε ότι η τάξη των εργαζομένων την οποία εκπροσωπούμε μόνο με αγώνες και ιδρώτα βγάζει το ψωμί της. Η τιμή και η υπόληψη της εργαζόμενης γυναίκας ήταν, είναι και θα είναι πάντα ψηλή όσο  δύσκολα κι αν περνά σ' αυτήν την συγκυρία που η κυβέρνηση την οδήγησε.

#

Θόδωρος Μουριάδης: “Άστοχη δήλωση από μία άστοχη δήμαρχο”

Για άλλη μια φορά η κυρία Τσανάκα μας εξέπληξε αρνητικά με τις δηλώσεις της σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή.

Μεταξύ σοβαρού και αστείου, όπως θέλουμε να πιστεύουμε, δήλωσε χωρίς ντροπή ότι στη διάρκεια της θητείας της προσέφερε εργασία σε πολλές άνεργες Καβαλιώτισσες, γλιτώνοντας αυτές και τα παιδιά τους από την εκπόρνευση.

Πρέπει να γνωρίζει η κυρία Τσανάκα ότι οι Καβαλιώτισσες, παρά τις δυσκολίες  και τις αντιξοότητες, έχουν αξιοπρέπεια και ήθος.

Δε σημαίνει ότι κάθε άνεργη Καβαλιώτισσα, εάν δε βρει δουλειά, θα οδηγηθεί στην πορνεία και, γενικά, σε ποινικά κολάσιμες πράξης βιοπορισμού.

Η κυρία Τσανάκα θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτική στις δημόσιες τοποθετήσεις της και να έχει συναίσθηση της θέσης της και της βαρύτητας των λόγων της.

#


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top