0

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε παλιό αυτοκίνητο με λίγα χιλιόμετρα να πωλείται. Ετούτη εδώ η περίπτωση, είναι λίγο διαφορετική από τις άλλες, μια και όπως προκύπτει από την εταιρεία που έχει το αυτοκίνητο προς πώληση, η συγκεκριμένη SL 500 του 1991 είχε κλαπεί από αντιπροσωπεία της Mercedes στις ΗΠΑ. Το παράδοξο είναι πως από τότε, έχει «γράψει» μόλις 1.180 μίλια (1.908 χιλιόμετρα) και τα 27 χρόνια που μεσολάβησαν από τότε που εκλάπη μέχρι να βρεθεί, ήταν αποθηκευμένη σε κλειστό χώρο με ελεγχόμενες συνθήκες.

Κάπως έτσι το γαλάζιο πολυτελές μοντέλο διατηρήθηκε σε κατάσταση καινούργιου, με το μπεζ δερμάτινο σαλόνι θα είναι άθικτο, όπως και η αλουμινένια αναδιπλούμενη οροφή. Το ίδιο ισχύει και για το V8 μοτέρ των 5,0 λίτρων που απέδιδε τότε 322 ίππους. Η συγκεκριμένη γενιά της SL θεωρείται ως η πλέον επιτυχημένη στην ιστορία του μοντέλου και δεν είναι τυχαίο πως έμεινε στην παραγωγή από το 1989 έως το 2001. Μέχρι στιγμής, η μεγαλύτερη τιμή που έχει προσφερθεί στη δημοπρασία για την απόκτησή της, είναι 13.900$ (12.248€) που είναι μάλλον πολύ καλή τιμή για να αποκτήσει κανείς μια «χρονοκάψουλα» σε τόσο καλή κατάσταση.

#Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top