0

Θα είναι μία δημόσια δομή, η οποία θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες εντός του προγράμματος ημερήσιας φροντίδας για άτομα με αναπηρία ή/και ειδικών θεραπειών για παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές, μαθησιακές δυσκολίες ή/και αναπηρία. Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη δομή υπάρχει στην Ελευθερούπολη (κυρίως το κομμάτι της ημερήσιας φροντίδας και απασχόλησης), όμως η δημιουργία νέας στην Καβάλα κρίνεται ως απαραίτητη για τους ανθρώπους της περιοχής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κέντρου, Σωτήρη Σωτηριάδη, ο οποίος μίλησε στο Κόκκινο Καβάλας, η νέα δομή, η οποία θα είναι ανοιχτού τύπου,  μπορεί να ξεκινήσει άμεσα εντός του χώρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, στην Καβάλα. «Οι ωφελούμενοι θα έρχονται το πρωί και θα επιστρέφουν το μεσημέρι στο σπίτι τους ή θα πραγματοποιούνται συγκεκριμένα προγράμματα θεραπειών» ανέφερε και τόνισε ότι η κίνηση αυτή έχει σχεδιαστεί και ήταν θέληση του ΔΣ από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα του.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα της δομής έχουν οι ενδιαφερόμενοι/ες που δεν είναι ήδη ωφελούμενοι/ες κάποιας άλλης δομής κοινωνικής φροντίδας. Ο κ. Σωτηριάδης κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να στείλουν αιτήσεις ώστε να καταγραφούν οι ανάγκες της νέας δομής. «Θα προχωρήσουμε στη δημιουργία της δομής έστω και με μία αίτηση, εφόσον πληρεί τα κριτήρια και θα συνεχίσουμε να τη προβάλουμε » σημείωσε και πρόσθεσε ότι οι 70 νέες/νεοι επιστήμονες που εργάζονται σήμερα στο Κέντρο (από το πρόγραμμα νέων επιστημόνων) δίνουν την ευκαιρία να υλοποιηθεί αυτή η ιδέα.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλουν συμπληρωμένη την επισυναπτόμενη αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, μέχρι την Τρίτη, 26 Μαρτίου, 12:00 μ.μ., είτε αυτοπροσώπως στην κεντρική υπηρεσία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας (Τέρμα Ιοκάστης, Άγιος Λουκάς Τ.Κ. 65 404 Καβάλα), είτε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση: kkppamth@yahoo.com.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Κέντρου Κοινωνική Πρόνοιας.

Ακούστε τη συνέντευξη του Σωτήρη Σωτηριάδη στην εκπομπή των Κώστα Φιλίδη και Ευριπίδη Ταρασίδη:

https://clyp.it/1kb2kkav

#


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top