0

Μετασεισμικές δονήσεις συγκλονίζουν την Περιφέρεια ΑΜΘ μετά την απαράδεκτη, από κάθε άποψη, απόφαση του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, να τιμωρήσει τον Θόδωρο Μαρκόπουλό, για την απόφασή του, να ταχθεί στο πλευρό του Χριστόδουλου Τοψίδη. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, μιλώντας στο «Χ» χαρακτηρίζει την απόφαση του κ. Μέτιου, ως μια πράξη που αγγίζει τα όρια της πολιτικής δίωξης. Χαρακτηριστικά ο κ. Ζαγναφέρης σημειώνει ότι η πρακτική του κ. Μέτιου απέχει παρασάγγας από το πλαίσιο που πρέπει να κινείται ένας επικεφαλής, τονίζοντας ότι «Πιστεύω ότι σε όλες τις πολιτικές ομάδες, όταν κάποιος κατέχει την θέση του επικεφαλής ή είναι ο ηγέτης, αυτός έχει το χρέος να ενώνει την παράταξη και επειδή η παράταξη μας, σχεδόν έχει διαλυθεί, πιστεύω ότι υπεύθυνος γι’ αυτή την κατάσταση είναι ο αρχηγός και αυτός είναι ο Χρήστος Μέτιος».

Στην συνέχεια ο κ.  Ζαγναφέρης προσθέτει ότι «Από εκεί και πέρα η αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τον κ. Μαρκόπουλο, είναι μια πράξη που πάει πιο πολύ προς την πολιτική δίωξη, παρά προς κάτι το ουσιαστικό. Ο Θόδωρος Μαρκόπουλος είναι καταξιωμένος στον κόσμο της Καβάλας και καλό θα του κάνει, αυτή η απόφαση του κ. Μέτιου και όχι κακό. Επίσης ο κ. Μαρκόπουλος έχει κάνει έργο το οποίο πιστώνεται και ο περιφερειάρχης, αλλά τι να πει κανείς τώρα;».

Ωστόσο, από το πλαίσιο των ευθυνών, ο κ. Ζαγναφέρης δεν εξαιρεί κανέναν, υπογραμμίζοντας για τους «πρόθυμους», ότι «Να μην παραλείψουμε να σημειώσουμε ότι υπήρχε και ο πρόθυμος στην Καβάλα να εξυπηρετήσει αυτούς τους σκοπούς, γιατί αν δεν υπήρχε δεν θα μπορούσε και να γίνει πράξη η απόφαση του κ. Μέτιου». Αξίζει να σημειώσουμε στο σημείο αυτό, ότι ο «πρόθυμος» εν προκειμένου ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης, δεν ένοιωσε την ανάγκη να εκδώσει μια ανακοίνωση για να δικαιολογήσει την στάση του.

Στην ερώτηση για το κατά πόσο είναι ουσιαστικές οι σχέσεις του κ. με τον κ. Μέτιο, ο κ. Ζαγναφέρης τονίζει με νόημα ότι «Οι σχέσεις με τον κ. Μέτιο είναι καθαρά τυπικές απλά για να εξυπηρετούμε τις τρέχουσες ανάγκες του τόπου».

#

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top