1

Δυσοίωνο προβλέπεται το μέλλον στην περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, εάν κι εφόσον πραγματοποιηθούν τα σενάρια επιστημόνων για τις επόμενες δεκαετίες.

Συγκεκριμένα αυτά που αφορούν στο λιώσιμο των πάγων το οποίο, όπως λένε θα φέρει άνοδο στην στάθμη του νερού σε ολόκληρο τον πλανήτη με αποτέλεσμα πολλές περιοχές στεριάς και νησιών να χαθούν κάτω από την στάθμη της θάλασσας.

Σύμφωνα με χάρτες που δημοσιεύθηκαν προσφάτως, όσον αφορά στην περιοχή μας, αυτή φαίνεται να αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα καθώς, στην περίπτωση που αυτά τα σενάρια πραγματοποιηθούν, τεράστιο μέρος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης θα βουλιάξει κάτω από την θάλασσα.

Μεγάλο μέρος του νομού Καβάλας μαζί με την ίδια την πρωτεύουσα του νομού, ο μισός νομός Ξάνθης και ο μισός νομός Ροδόπης επίσης μαζί με τις πρωτεύουσες των νομών αλλά και τεράστιο μέρος του νομού Εβρου επίσης μαζί με την πρωτεύουσα του νομού θα χαθούν κάτω από το νερό. Μάλιστα, όπως οι χάρτες δείχνουν, στον Εβρο πλέον το σύνορο δεν θα είναι ο ποταμός αλλά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα έχουμε θαλάσσια σύνορα.


Φυσικά και άλλα μέρη της Ελλάδας θα έχουν τεράστιο πρόβλημα αλλά και τα νησιά των Κυκλάδων τα οποία θα εξαφανιστούν εντελώς.

Το ίδιο τρομακτικό πρόβλημα όμως αντιμετωπίζουν και χώρες της Ευρώπης που βρέχονται από τον Ατλαντικό αλλά και τις βόρειες θάλασσες αλλά και η Αμερική καθώς μιλάμε για καταστροφή παγκοσμίου μεγέθους. Ετσι Βοστώνη, Νέα Υόρκη, Φιλαδέλφια, Ουάσιγκτον αλλά και Μαϊάμι στις ΗΠΑ θα χαθούν επίσης κάτω από την θάλασσα.


Ουδέν κακό, αμιγές καλού δηλαδή...

#


Δημοσίευση σχολίου

  1. Καλημέρα στον πολύ καλό ιστολογιο σας perifereiaka.gr
    Συγχαρητήρια για την πολύ καλή ενημέρωση

    Είναι μια εποχή που συμβαίνουν πολλά άσχημα
    Υπάρχει μια καθοδική πορεία παγκοσμίως
    https://www.youtube.com/watch?v=s48ZZEXNnXY

    , ελπίζουμε να μην συμβεί ποτέ αυτό
    Να είσαστε καλά ,να μας ενημερώνετε
    ,ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top