0

Για την «χειρότερη κυβέρνηση», που έχει οδηγήσει τη χώρα σε πολλαπλά αδιέξοδα, προκαλώντας μόνο απογοήτευση στους πολίτες, κάνει λόγο ο πρώην βουλευτής και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στον Έβρο Σταύρος Κελέτσης. Ο ίδιος μιλά για την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσει ξανά ελπίδα στους Έλληνες, σχολιάζει τους χαρακτηρισμούς για «ακραίες φωνές» εντός του κόμματος, τύπου Άδωνη Γεωργιάδη και Αντώνη Σαμαρά, ενώ δίνει τα προγνωστικά του και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο κ. Κελέτσης, στις συνομιλίες του με τους πολίτες της περιοχής, διαπιστώνει πως υπάρχει απογοήτευση από τη θητεία της κυβέρνησης, που έχει δημιουργήσει πολλαπλά αδιέξοδα, συν ένα ‘εντελώς αχρείαστο μνημόνιο’, κάνοντας αναφορά και στην περίοδο Βαρουφάκη, «τότε που όλοι γελούσαν μαζί μας», όπως είπε. Σύμφωνα με τον κ. Κελέτση, ο χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει, καθώς, όποτε κι αν γίνουν τελικά εκλογές, οι ψηφοφόροι θα προτιμήσουν τη Νέα Δημοκρατία και τη νέα, ελπιδοφόρα πρόταση που φέρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς για το εάν φωνές όπως αυτή του αντιπροέδρου του κόμματος Άδωνη Γεωργιάδη ή αναφορές όπως εκείνες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από την Καβάλα για «λαθρομετανάστες» κτλ, δημιουργούν πρόβλημα στην προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη για ένα πιο ήπιο πολιτικό λόγο, πιο κοντά στο κέντρο, ο πρώην βουλευτής εκτιμά πως δεν υπάρχει καμία σύνδεση με την ακροδεξιά και πως ‘αποκλίσεις υπάρχουν πάντοτε’. Σημειώνει ακόμη πως «ίσως το πρόβλημα να εντοπίζεται στην εκφορά του λόγου και όχι στην ουσία» και αναφέρει πως «σε κάθε περίπτωση αυτές οι απόψεις δεν αλλοιώνουν τις βασικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας» που παραμένει ένα κεντροδεξιό, ανοικτό κόμμα.

Για τις έντονες διαφωνίες που το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται εντός της συγκυβέρνησης, ο κ. Κελέτσης σημειώνει πως είναι μία ‘φτιαχτή κόντρα’ και πως βασική έγνοια του κ. Καμμένου είναι να επιβιώσει πολιτικά, γι’ αυτό και επιδίδεται σε αυτή τη ρητορική.

Για τα αυτοδιοικητικά, ο πρώην βουλευτής σημείωσε πως βρίσκονται σε εξέλιξη οι διεργασίες από τα αρμόδια όργανα του κόμματος, προβλέποντας πως η «αναζήτηση» του υποψηφίου που θα στηρίξει η ΝΔ για την περιφέρεια ΑΜΘ μάλλον έχει ολοκληρωθεί και οι ανακοινώσεις για τον Χρήστο Μέτιο είναι θέμα χρόνου. Υπογράμμισε δε, πως ο βασικός στόχος είναι να παραμείνει η παράταξη ενωμένη. Σε ό,τι αφορά τον Δήμο της Αλεξανδρούπολης, σημείωσε πως ο κ. Λαμπάκης είναι ένας πετυχημένος δήμαρχος που μάλιστα επανεκλέχθηκε την προηγούμενη φορά με πολύ μεγάλο ποσοστό. «Δεν θεωρώ πως τίθεται θέμα να μην είναι και πάλι  υποψήφιος με την στήριξη της ΝΔ ο κ. Λαμπάκης», παρά τα όσα διαμοίφθησαν πριν λίγους μήνες μεταξύ του δημάρχου και του άλλου αντιπροέδρου της ΝΔ Κώστα Χατζηδάκη.

Σε ό,τι αφορά τον ίδιο, δήλωσε έτοιμος να διεκδικήσει την ψήφο των Εβριτών, όποτε κι αν γίνουν εθνικές εκλογές, επισημαίνοντας πως ο κύκλος του στην τοπική αυτοδιοίκηση έχει κλείσει, επισημαίνοντας πως όταν ήταν υποψήφιος Νομάρχης «η Νομαρχία ήταν μία πρόκληση», ενώ σήμερα, με τις περιφέρειες και τις αντιπεριφέρειες, το πεδίο δράσης για έναν πολιτικό έχει περιοριστεί σημαντικά.

#



Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top