0

Στο φαινόμενο της μετακόμισης Ελλήνων συνταξιούχων, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα στη Βουλγαρία, όπου το κόστος ζωής είναι σημαντικά χαμηλότερο, προκειμένου η σύνταξή τους να φθάνει για την επιβίωσή τους αναφέρεται σε ρεπορτάζ του το πρακτορείο Bloomberg.

Χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα συνταξιούχο 75 ετών από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος προ πενταετίας έχασε τη γυναίκα του, το πρακτορείο σημειώνει ότι ο τελευταίος ξενοίκιασε το σπίτι του στη συμπρωτεύουσα και μετακόμισε βορειότερα, στη Σόφια, όπου η σύνταξή του των 800 ευρώ του επιτρέπει να ζει «σαν βασιλιάς».

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, με βάση τα στοιχεία της Eurostat, το κόστος ζωής στην Ελλάδα είναι σχεδόν διπλάσιο από εκείνο στη Βουλγαρία, τη φτωχότερη, αλλά και την φθηνότερη εκ των 27 χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έτερος συνταξιούχος που είδε τη σύνταξή του να μειώνεται κατά 45% (αν και αυτή φθάνει ακόμη και σήμερα τα 1.100 ευρώ) έχει επίσης μετακομίσει στη Βουλγαρία, εκείνος από την Αθήνα.

Μάλιστα σημειώνει ότι πλέον επισκέπτεται την Ελλάδα σπάνια και ότι τα παιδιά του, που τον επισκέπτονται σε βουλγαρικό έδαφος, βρίσκουν την ευκαιρία να ψωνίσουν, καθώς οι τιμές είναι ασύγκριτα χαμηλότερες.

#


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top