0

Στην τελική υπογραφή των συμβολαίων για την εγκατάσταση συστήματος φωτοβολταϊκών που θα προσφέρουν περίπου το 35% της ηλεκτρικής που δαπανά το νοσοκομείο ,βρίσκεται η διοίκηση του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Αδαμίδης για το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του νοσοκομείου που είναι σε εξέλιξη, διευκρίνησε πως αυτό γίνεται με την αποκλειστική χρηματοδότηση από το υπουργείο Ενέργειας της Γερμανίας σε συμφωνία με το ελληνικό υπουργείο ενέργειας όπου είχαν επιλεγεί πέντε νοσοκομεία με πρώτο το ΓΠΝΑ.

Παράλληλα το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης διεκδικεί μέσω ΕΣΠΑ κονδύλι ύψους 4 εκ ευρώ για λοιπά έργα κτιριακής ενεργειακής αναβάθμισης, όπως θερμομόνωση κτιρίου, συμπαραγωγή του ηλεκτρισμού θερμότητας και μια σειρά επισκευές που πρέπει να γίνουν καθώς το κτίριο το οποίο λειτουργεί από το 2002 δεν έχει συντηρηθεί ποτέ, ενώ έχουν γίνει και τεράστια κατασκευαστικά λάθη.

« Είναι απαραίτητο να ενταχθούμε σε αυτό το πρόγραμμα. Ήδη ο φάκελος έχει ανατεθεί σε μελετητικό γραφείο, προκειμένου να υποβληθεί το επόμενο διάστημα,» είπε ο κ. Αδαμίδης.

Όσο αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου ,σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη ,ήδη έχει υποβληθεί ο φάκελος στο αρμόδιο υπουργείο διεκδικώντας από το ΕΣΠΑ της περιφέρειας ΑΜΘ περίπου 1εκ 500.000 ευρώ.

#


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top