0

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εισάγεται έαν καινοτόμο ιατρικό προϊόν με την εμπορική ονομασία Comfort-in (Συσκευή έγχυσης φαρμάκων χωρίς βελόνα – Αρ. Πρωτ. ΕΟΦ 58599 / 30 ΜΑΙΟΥ 2018) το οποίο κυκλοφορεί ήδη σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες, στην Ασία, στην Βόρεια Αμερική και στην Νότια Αμερική.

Η εταιρεία NORDIGA MEDICAL DEVICES, με αφετηρία την Ξάνθη,  είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος και διανομέας για την  Ελλάδα, του Ιταλικού οίκου GAMASTECH SRL.

Πλεονεκτήματα

Χωρίς βελόνα και ανώδυνο

Η πλειοψηφία των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τη μέθοδο της Comfort-in συσκευή έγχυσης φαρμάκων χωρίς βελόνα ανέφεραν ότι δεν ένιωσαν πόνο ενώ κάποιοι δηλώσαν την αίσθηση ελαφράς πίεσης, την στιγμή της χορήγησης.

Ασφαλές

Η μέθοδος της Comfort-in χορήγησης φαρμάκου χωρίς βελόνα εξαλείφει την πιθανότητα τραυματισμού και τον κίνδυνο μετάδοσης μολύνσεων και ασθενειών. Η τεχνολογία άνευ βελόνας μειώνει, σημαντικά, τον φόβο και την αγωνία που σχετίζονται με την ένεση. Η Comfort-in υπόκειται στο Directive 2010/32/UE.

Ευκολία

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από ασθενείς κατόπιν άδειας των ιατρών τους για αυτοχορήγηση. Γενικές έρευνες χρηστών, δείχνουν την προτίμηση της χορήγησης χωρίς βελόνα έναντι αυτών με συμβατικές βελόνες. Καθώς εξαλείφεται ο πόνος και μειώνεται το κόστους.


Οδηγίες χρήσης του Comfort-in

- Γεμίστε το στόμιο της σύριγγας χρησιμοποιώντας το βύσμα/ προσαρμογέα

- Φορτίστε την συσκευή χρησιμοποιώντας τον μοχλό πίεσης

- Επιλέξτε στην βαθμονομημένη κλίμακα της συσκευής την ίδια ποσότητα δόσης, με την προηγούμενη φόρτιση, μέσα στο στόμιο

- Εφαρμόστε το στόμιο στο Comfort-in

- Τοποθετήστε την συσκευή σε γωνία 90 μοιρών στο σημείο έγχυσης

#


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top