0

Υπεγράφη την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018 στο δημαρχείο Παγγαίου, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου το πρωτόκολλο συναντίληψης και συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του δήμου Παγγαίου, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης  στρατηγικής συνεργασίας, η οποία αποσκοπεί αφενός στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του δήμου και αφετέρου στη βέλτιστη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΥΠΕΘΑ δια των εποπτευομένων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

Αφορμή της επίσκεψης του υπουργού ήταν η παράδοση του κτηρίου της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Ελευθερούπολης, το οποίο μέσα από μια καρποφόρα συνεργασία, θα καταλήξει σε μια σύμβαση εκμισθώσεως με την οποία παραχωρείται επί ενοικίω στον δήμο Παγγαίου για να χρησιμοποιηθεί κυρίως ως Πολιτιστικό Κέντρο. Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης η οποία προηγήθηκε, ευχαρίστησε τόσο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο όσο και τους συνεργάτες του για την αγαστή συνεργασία.


Η εν λόγω συνεργασία έχει ως στόχο την οικονομική ανάπτυξη του δήμου Παγγαίου και γενικότερα του συνόλου του Νομού  Καβάλας, τη βελτίωση της ελκυστικότητας της ευρύτερης περιοχής, ως τουριστικού προορισμού και παράλληλα την αύξηση του τοπικού παραγόμενου εισοδήματος, μέσω της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης, σε συνάρτηση με τα οικονομικά και λοιπά οφέλη, τα οποία μπορούν να αποκομίσουν τόσο το ΥΠΕΘΑ όσο και ο δήμος Παγγαίου ως στρατηγικοί εταίροι.

Στο ίδιο πλαίσιο, μέσω του πρωτοκόλλου συναντίληψης και συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του δήμου Παγγαίου, επιδιώκεται η δημιουργία υποδομών οι οποίες θα εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και θα συμβάλλουν στην εξοικονόμηση πόρων.

Παράλληλα, αποτελεί μια από τις πρώτες συνεργασίες δύο βασικών θεσμών της Πολιτείας (Ένοπλες Δυνάμεις-Τοπική Αυτοδιοίκηση), αναφορικά με τη διερεύνηση της δυνατότητας αξιοποίησης των υφιστάμενων ακινήτων με σκοπό την ορθολογιστική αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας επ’ ωφελεία τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και ευρύτερα του κοινωνικού συνόλου, γεγονός το οποίο αποτελεί τη βάση για παρόμοιες συνεργασίες και με άλλους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο μέλλον.

Ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι η παράδοση της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Ελευθερούπολης αποτελεί το πρώτο βήμα, εκφράζοντας την άποψη ότι το εν λόγω κτήριο θα αποτελέσει ένα «στολίδι» Πολιτισμού σε ένα πολύ κομβικό σημείο στην έδρα του δήμου Παγγαίου.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι θα εξεταστούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν, ώστε να βρεθούν και άλλοι χώροι οι οποίοι μπορούν να ενισχύσουν την δυναμική της περιοχής όσον αφορά στον Τουρισμό και στον Αθλητισμό.

«Με τη συνεργασία μας αυτή μπορούμε να συμβάλλουμε στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς και στην ενίσχυση των ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων, επ’ ωφελεία του προσωπικού και των οικογενειών τους.


»Υπάρχουν δυνατότητες συνεργασίας και στους ορεινούς όγκους με τη Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) για τη δημιουργία περιπατητικών διαδρομών και τη συντήρηση των υφισταμένων μονοπατιών στον δήμο Παγγαίου, καθώς και στη δημιουργία  νέων αντιπυρικών ζωνών. Εύχομαι και στο εγγύς μέλλον να έχουμε παρόμοιες συνεργασίες που μπορούν να οδηγήσουν σε νέα πρωτόκολλα συναντίληψης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, λίγο πριν την υπογραφή του πρωτοκόλλου, δίνοντας παράλληλα, τα εύσημα και στη διοίκηση του δήμου Παγγαίου για την άμεση εκκίνηση και ολοκλήρωση των διαδικασιών για την παράδοση του κτηρίου της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Ελευθερούπολης στην τοπική κοινωνία.


#


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top