0

ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Ενότητα Δράμας επισκέφθηκε χθες το πρωί, ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας – Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος. Ο κ. Μέτιος, επισκέπτεται επίσημα τη Δράμα για πρώτη φορά μετά από την αφαίρεση των αρμοδιοτήτων από τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Πατακάκη και την ανάθεση διαφόρων αρμοδιοτήτων στους 4 περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής του. Και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς μέχρι χθες τουλάχιστον, οι δύο άντρες δεν είχαν ανταλλάξει ούτε μια κουβέντα μεταξύ τους!

Ο κ. Μέτιος βρέθηκε στη Δράμα χωρίς να έχει ειδοποιήσει τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ η επίσκεψή του αφορούσε σύσκεψη με τους υπηρεσιακούς διευθυντές της Π.Ε. Δράμας και τους περιφερειακούς συμβούλους. Τον περιφερειάρχη υποδέχθηκαν στον τρίτο όροφο του διοικητηρίου οι περιφερειακοί του σύμβουλοι κ.κ. Γεωργιτσόπουλος, Λιθηρόπουλος και Κινατζίδης και ακολούθησε μια σύντομη ξενάγηση στα γραφεία τους, ενώ όλοι αναρωτιόντουσαν αν συναντηθεί με τον κ. Πατακάκη. Τελικά, συναντήθηκε με τον κ. Πατακάκη στο γραφείο του και συνομίλησαν για τρία λεπτά περίπου, μόνο οι δυο τους.

Η συνομιλία με δημοσιογράφους

Στο μεταξύ, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ζήτησαν από τον κ. Μέτιο να κάνει κάποιες δηλώσεις σχετικά με το λόγο της  επίσκεψής του, όμως εκείνος αρνήθηκε χαρακτηριστικά λέγοντας: «Χαίρομαι που είστε εδώ, αλλά δεν θα κάνω δηλώσεις».

Στην προτροπή του «Πρωινού Τύπου»: «Για ποιο λόγο είστε εδώ», ο κ. Μέτιος απάντησε: «Για ποιο λόγο είμαι εδώ; Είναι ερώτηση αυτή, για ποιο λόγο είμαι εδώ;»

Αντιτείναμε ότι έχουν ακολουθήσει τόσα γεγονότα που είναι γνωστά σε όλους, αλλά ο κ. Μέτιος επανέλαβε: «Δεν θα γίνουν δηλώσεις. Χαίρομαι που σας βλέπω. Καλή χρονιά».

Τελικά, όταν ξεκίνησε η σύσκεψη με τους υπηρεσιακούς διευθυντές, ο κ. Μέτιος μας επέτρεψε να βγάλουμε μια φωτογραφία και στη συνέχεια ζήτησε από τα μέσα ενημέρωσης να αποχωρήσουν από την αίθουσα.

Σύσκεψη χωρίς τον κ. Πατακάκη

Οι απορίες όλων λύθηκαν αρκετά γρήγορα, για το αν δηλαδή ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Πατακάκης, θα παρευρισκόταν στη σύσκεψη ή όχι. Ο κ. Πατακάκης τελικά δεν ήταν στη σύσκεψη αυτή με τους υπηρεσιακούς διευθυντές, προφανώς κόπηκε από τον ίδιο τον κ. Μέτιο, ο οποίος προήδρευσε. Αν αυτό ορίζεται από τη νομοθεσία, ή αν έτσι πρέπει να γίνεται δεν το γνωρίζουμε.

Παρ’ όλα αυτά, πέντε λεπτά μετά το ξεκίνημα της σύσκεψης, ο κ. Πατακάκης βγήκε από την κεντρική πόρτα του γραφείου του και πήγε στη διπλανή αίθουσα συσκέψεως για να μπει μέσα. Μπήκε στην αίθουσα και παρέμεινε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια βγήκε από την αίθουσα και δέχτηκε να κάνει δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Πατακάκης: «Η Δραμινή κοινωνία μου έχει δώσει εντολή»

Σε δηλώσεις του για την επίσκεψη του περιφερειάρχη κ. Μέτιου και τη σύσκεψη των υπηρεσιακών διευθυντών, ο κ. Πατακάκης δήλωσε σχετικά: «Ανταλλάξαμε απόψεις σήμερα με τον κ. Μέτιο, είπαμε τι ακριβώς έχει γίνει και ποιες είναι οι διαδικασίες και πώς θα λειτουργήσουμε από εδώ και πέρα. Μπήκα επίσης στην αίθουσα όπου γινόταν η σύσκεψη με τους διευθυντές των υπηρεσιών και είπε ότι σύμφωνα με το νόμο – κάτι το οποίο επιβεβαίωσε  ο κ. Μέτιος – έχω αρμοδιότητες τις οποίες δεν μπορεί να μου τις στερήσεις κανείς».

Σε ερώτηση για το ποιες ακριβώς είναι οι αρμοδιότητές του ο κ. Πατακάκης επισημαίνει: «Οι αρμοδιότητες που μου δίνει ο νόμος, και πάνω από το νόμο δεν είναι κανείς, είναι όλα τα θέματα της Οικονομικής Υπηρεσίας, η Πολιτική Προστασία, το επιβεβαίωσε και ο περιφερειάρχης ότι, τον συντονισμό, τον έλεγχο και την εποπτεία των υπηρεσιών όλης της Π.Ε., σύμφωνα με το νόμο, τις έχει ο αντιπεριφερειάρχης. Η Δραμινή κοινωνία μου έχει δώσει εντολή. Κι αυτή την εντολή θα την ασκώ βάσει του νόμου, γιατί νομίζω ότι δεν μπορεί να μου τη στερήσει κανείς. Δεύτερον: από την όλη διαδικασία προκύπτει ότι, οτιδήποτε γίνεται, είναι υποχρεωμένες όλες οι υπηρεσίες, όλοι οι διευθυντές να με ενημερώνουν. Το επιβεβαίωσε στη σύσκεψη και ο περιφερειάρχης, οτιδήποτε γίνεται θα έχω πλήρη ενημέρωση και οτιδήποτε χρειαστεί, θα έχω άμεση επικοινωνία μαζί του, για να μην μπορεί ο καθένας, να μεταφέρει ή μεταφράζει όπως θέλει, μερικά πράγματα. Τον έλεγχο, τη λειτουργία και όλες τις διαδικασίες για το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού την έχω και είναι και γραμμένη και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Από εκεί και πέρα θα ασκώ κανονικά τα καθήκοντά μου, πιστεύοντας ότι η κοινωνία θα περιμένει να αξιοποιήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλα τα κοινοτικά προγράμματα τα οποία ανοίγουν τώρα και δεν έχει κανείς το δικαίωμα, ούτε να παίζει, ούτε να δημιουργεί εντυπώσεις, ούτε να νομίζει ότι έχουν γίνει όλοι αντιπεριφερειάρχες. Υπάρχουν κανόνες. Τους κανόνες αυτούς να τους σεβαστούν και τους κανόνες αυτούς θα τους εφαρμόσω και θα τους ασκήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Από εκεί και πέρα ο χρόνο είναι ο μεγαλύτερος κριτής, για να αξιολογήσουμε κάθε αξία και κάθε δυνατότητα».

#

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top