0

Το Ταε Κβον Ντο είναι η πιο δημοφιλής κορεάτικη πολεμική τέχνη και το εθνικό σπορ της Κορέας. Είναι μια από τις πιο διαδομένες πολεμικές τέχνες παγκοσμίως και από το 2000 το αγωνιστικό κομμάτι της μάχης έγινε επίσημο ολυμπιακό άθλημα, ενώ είναι ιδιαίτερα αγαπητό και στην Ελλάδα, αφού στη χώρα μας δραστηριοποιούνται πάνω από… 400 Σύλλογοι με χιλιάδες ενεργούς αθλητές που αγαπούν ένα άθλημα που προσφέρει στα παιδιά και τους νέους υποδειγματική εκγύμναση αλλά και πειθαρχία.

Η ενασχόληση ενός παιδιού με το Ταε Κβον Ντο μπορεί να ξεκινήσει από την προσχολική ηλικία (από 3,5 έως 5-6 χρονών). Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή ίσως είναι και η καλύτερη περίοδος «γνωριμίας» με το άθλημα!

Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, οι γονείς που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας έχουν τη δυνατότητα να δώσουν στα παιδιά τους την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το Ταε Κβον Ντο εντελώς δωρεάν μέσα από τη μοναδική προσφορά του Αθλητικού Συλλόγου ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ Καβάλας και του προπονητή Χάρη Παλτόγλου.

Ο Σύλλογος -ένας από τους κορυφαίους στην Ελλάδα και ο μοναδικός με αναγνώριση από το Κράτος που λειτουργεί στην Καβάλα- γιορτάζει φέτος 15 χρόνια «ζωής» και προσφέρει μία εβδομάδα γνωριμίας με το άθλημα, από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017 εντελώς δωρεάν!

15 χρόνια προσφοράς στην Καβάλα

Ο Αθλητικός Σύλλογος ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ Καβάλας ιδρύθηκε το 2002. Έχει επίσημη αναγνώριση από την Ελληνική Ομοσπονδία ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ και από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Σε ένα χώρο 200 τ.μ. με προδιαγραφές που ορίζει η Ελληνική και Παγκόσμια Ομοσπονδία ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ, ο Αθλητικός Σύλλογος ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ Καβάλας είναι ο μοναδικός Σύλλογος ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ με επίσημη αναγνώριση από το κράτος στην πόλη της Καβάλας!

Λειτουργεί κάθε μέρα εκτός Σαββάτου και Κυριακής από τις 5 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ με Τμήματα Προσχολικής και Σχολικής Ηλικίας, Εφήβων αλλά και Ενηλίκων.

Οι εγγραφές γίνονται όλο τον χρόνο. Ξεκινούν από 1 Σεπτέμβρη κάθε σχολικού έτους. Όλοι οι αθλητές του Συλλόγου λαμβάνουν μέρος σε όλα τα επίσημα και μη πρωταθλήματα ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ (αγωνιστικό – τεχνικό) σε όλη την Ελλάδα. Για κάθε μέλος του ΑΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ Καβάλας εκδίδεται επίσημη ταυτότητά του ως μέλος της Ομοσπονδίας και του Συλλόγου με τη φωτογραφία του.

Ο προπονητής Χάρης Παλτόγλου

Γεννήθηκε το 1976 στη Γερμανία και μεγάλωσε στη Χρυσούπολη Καβάλας. Από πολύ μικρός στράφηκε στον χώρο του αθλητισμού μέχρι που η κλίση και το ταλέντο του στο άθλημα του Ταε Κβον Ντο τον έκανα να στραφεί αποκλειστικά σε αυτό. Κάτοχος 6dan πλέον, διατηρεί με μεγάλη επιτυχία τον δικό του αθλητικό χώρο στο κέντρο της Καβάλας.

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε όταν παρέλαβε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το πτυχίο του προπονητή και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Το 2002 ίδρυσε τον ΑΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ Καβάλας.

Παράλληλα, κατέχει τον τίτλο του προπονητή κλιμακίων της Ένωσης Ταε Κβον Ντο Βορείου Ελλάδος (ΕΤΑΒΕ), θέση όχι μόνον ιδιαίτερα τιμητική αλλά και ουσιαστική. Στο πλαίσιο της ιδιότητας του έχει συνοδεύσει επίλεκτες ομάδες της ΕΤΑΒΕ σε αγώνες εντός Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ο Χάρης Παλτόγλου είναι επίσης εξεταστής της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τις προαγωγικές εξετάσεις μαύρων ζωνών-νταν. Το 1999 απέκτησε το πρώτο δίπλωμα διαιτησίας, ενώ διετέλεσε υπεύθυνος διαιτησίας της Ομοσπονδίας από το 2008 έως το 2010.

Βασικό κομμάτι της επαγγελματικής του πορείας αποτελούν οι μετεκπαιδεύσεις και η συνεχείς επιμορφώσεις σε ό,τι σχετίζεται με το άθλημα του Ταεκ Βον Ντο αλλά και του αθλητισμού γενικότερα. Αξίζει να αναφερθεί η μετεκπαίδευση του στο Πανεπιστήμιο Yong In της Κορέας το 2008 και στο Keimyung University το 2009. Εκτός από τις πολύτιμες γνώσεις που αποκόμισε στην γενέτειρα του Ταε Κβον Ντο κατάφερε να δημιουργήσει «δυνατές» επαγγελματικές σχέσεις με κορυφαίους Κορεάτες δασκάλους και να συνάψει σημαντικές συνεργασίες.

Αθλητικός Σύλλογος ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ Καβάλας

Πάροδος Κωστή Παλαμά 8, 3ος όροφος

Περισσότερες πληροφορίες: Στο τηλέφωνο 2510838500

ή στη Σελίδα του Συλλόγου στο facebook:

https://www.facebook.com/a.s.kabalas/

http://www.kavalapost.gr/185308/menete-stin-kavala-dite-pos-bori-pedi-sas-na-gnorisi-olybiako-athlima-tou-tae-kvon-nto-entelos-dorean/

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top