0

Τη μεγαλύτερη εκκλησία αλλά και το μεγαλύτερο μουσουλμανικό τέμενος στη χώρα, αποκάλυψε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, ότι θα κτίσει στη νέα πρωτεύουσα της Αιγύπτου, που ήδη κτίζεται κοντά στο Σουέζ.

Ο Αλ Σίσι, που μάλιστα επισκέπτεται για τρίτη φορά τους κόπτες κατά την κορυφαία γιορτή τους, τόνισε στον σύντομο χαιρετισμό του μέσα στην εκκλησία -παρουσία του κόπτη πατριάρχη Ταουάντρος Β'- ότι εκείνος θα είναι και ο πρώτος δωρητής για την κατασκευή αυτών των δύο λατρευτικών χώρων στην υπό κατασκευή νέα πρωτεύουσα της Αιγύπτου.

«Καθώς βρίσκομαι σε έναν από τους οίκους του Θεού», τόνισε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος μιλώντας προς τους κόπτες χριστιανούς, που εόρταζαν χθες και σήμερα τα Χριστούγεννα (σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο), «προσεύχομαι στον Θεό να προστατεύει εσάς, να προστατεύει την Αίγυπτο και να διατηρήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Αίγυπτο», επισήμανε ο Πρόεδρος Αλ Σίσι, μιλώντας στη χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία των κοπτών, στον καθεδρικό ναό του Καΐρου, προσθέτοντας: «Με τη βοήθειά μας, η Αίγυπτος θα διδάξει στην περιοχή, την αγάπη, την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια».


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top